Verslag - MO12-1: winterkoninginnen

13 december 2021

U vroeg zich vast al af als vaste lezer waar blijft de verslaglegging van de o zo cruciale topper van onze meiden tegen de nummer 2 en medetitelkandidaat. Maar eerlijk gezegd moesten alle razende reporters van dienst even op adem komen van de afgelopen weken. Onze meiden gingen als een malle tekeer de afgelopen weken. En dan was er ook nog de Sint-hectiek en andermaal een soort van lockdown. Het brak de flow van pen en verslag. 

En u moet weten, even terug in de tijd, na een ietwat stroeve start in de zomer en een eerste competitie-fase bij de jongens (2e klasse) die door corona (daar is íe weer) werd vertroebelt eindigden onze MO12-1 nog in de middenmoot.

Maar na een ietwat onwennig begin pakten onze toppers de draad serieus op. Onder bezielende leiding van trainer Ruben hielden de meiden echt huis op de voetbalvelden en werden alle wedstrijden gewonnen. Ruben schaafde doordeweeks verder aan de tactische en technische vaardigheden van zijn ploeg en prepareerde de meiden voor op de wedstrijden. Duidelijk moet inmiddels zijn (en dat is ook de boodschap van de staf); het gaat niet om de punten en zeker niet om de goals (best leuk natuurlijk!) maar het gaat om ontwikkeling. En voor hen die de MO12-1 een beetje volgen zien precies dat. Maar als ontwikkeling & prestaties hand in hand gaan is dat natuurlijk nog veel leuker!

Daarom snel terug naar de kraker van afgelopen zaterdag. De  enige club die nog enigszins in het spoor kon blijven was de plaatselijke FC uit Abcoude. Op een mistig sportpark stond dus een heus titelgevecht op het programma. Het beloofde een spannend duel te worden. Iedereen ging er eens lekker voor zitten (lees: de AFC-ouders in grote getale aanwezig op gepaste afstand met koffie, thee & versnaperingen ver achter de hekken en sloot conform de geldende maatregelen).

Onze speelsters waren vol zelfvertrouwen. Zou Abcoude het volgende slachtoffer worden van de AFC-dadendrang? Winst zou immers de titel betekenen! Een flitsende start, binnen no-time 2-0. Overmoed deed echter al snel zijn intrede en als sneeuw voor de zon verdween de voorsprong; 3-4.

Beste lezer, u moet weten, onze meiden spelen vooruit en zetten veel druk. Dat is niet altijd zonder risico’s maar dat is een risico dat we als team gewoon aanvaarden. Het is ‘cruijffiaans’; de doelstelling is aanvallend & creatief te spelen en uiteindelijk sowieso één goals meer maken dan de tegenstander. En dat er dus zo nu en dan gaatjes vallen in de defensie is een ingecalculeerd risico.    

Deze aanpak leidde al snel tot de aansluitingstreffer en tot nog veel meer! Al deze treffers werkten bevrijdend. AFC bleef volop combineren en onze gasten werd geen moment rust gegund. Ontspanning langs de lijn bij het publiek, wissels en ook bij de coaches. Er stond inmiddels een monsterscore op het bord: 14-4. De verder foutloze scheids floot vervolgens voor de laatste keer deze zaterdag.

De ontlading bij de meiden was daar maar ze waren ook een beetje beduusd: kampioen?

Jazeker, met een heuse wintertitel op zak belonen de meiden zichzelf. Een fantastische 2e fase was het, waar veel zaken, waar hard op werd getraind, er ook echt uitkwamen. Het is vooral voor u, trouwe lezers, jammer u niet meer heeft kunnen genieten van deze teamprestatie.

Na wat festiviteiten (én chocoladeletters) op het veld ging eenieder huiswaarts.

Nog een wedstrijd en dan gaat het vizier naar het nieuwe jaar en de nieuwe indeling.

Onze meiden komen door het kampioenschap (let op: 18 punten uit 6 wedstrijden, met een doelsaldo van +35!!!) in aanmerking voor promotie en de kans is groot dat onze MO12-1 uit zal komen in de jongenscompetitie 1e klasse. Echt een hele presentatie en als het doorgaat zeker een grote uitdaging, maar daar lopen onze meiden niet voor weg!

We kijken er allemaal naar uit, u ook?

We blijven het voor u volgen, tot een volgend verslag!

Melle

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site