Verslag - MO12-1: actief of passief?

29 november 2021

Sportpark Middenmeer vormde de Arena voor onze meiden tegen de boys van TOS-Actief, (T)ot (O)verwinning (S)treven- Actief. Vooral die toevoeging Actief vind ik interessant, want kun je ook passief streven tot overwinning? Hoe is die toevoeging bij de oprichting tot stand gekomen? Zijn er nog andere woorden overwogen? Betekent dit dat TOS zonder een balletjeswachter speelt en zeer aanvallend en dus Actief te werk zal gaan?

De fanatieke AFC aanhang voorzien van helaas minder goede koffie en thee, had er zin in. En hoewel de ouders nog een beetje aan het bijkomen waren van een drukke week op dit vroege tijdstip, waren de meiden vlijmscherp vanaf het eerste moment, daarvoor hulde! Na een goede warming-up en wat tactische aanwijzingen van onze geweldige coach Ruben, floot de scheidsrechter voor de start van deze match. 

In het eerste kwart domineerde AFC het spel met 87.3% balbezit. Er werden een paar enorme kansen gecreeerd waarbij de paal en de lat de tegenstander overeind hielden. Bovendien had TOS een goede keeper en speelde dit team zeer verdedigend (5-1-1) omdat ze hadden gezien dat AFC een doelsaldo had van +19 in slechts 4 wedstrijden! Lekker meiden, dat dwingt respect af, en terecht! TOS-Actief bleek daarom TOS-Passief.  Vlak voor tijd scoorde de meiden toch de 0-1 nadat een afstandschot voor de voeten van onze aanval belandde en perfect werd ingeschoten.

Ook het tweede en derde kwart was het AFC die het spel controleerde , nee zeg maar gerust domineerde. Goede opbouw van achteren, prima loopacties, naar voren, druk zetten, klein houden, 3-2-1 en hier en daar een geweldige individuele actiebwaar vaak meteen een gevaarlijke situatie uit voortkwam. De tegenstander had weinig grip op ons samenspel, trapte soms moedeloos de bal uit en kwam er aanvallend totaal niet aan te pas. 0-4 maar er had meer in gezeten. 

In het laatste kwart leken de meiden de focus wat te verliezen, de overwinning was zo goed als zeker binnen en het spel kwam al driekwart van AFC en van AFC alleen. Door wat kleine foutjes werd het opeens 1-4 en kwamen er wat kansen voor de tegenstander waaronder een harde knal op de paal. Er was even wat hoop op de gezichten van de tegenstander te zien,  maar onze meiden herpakten zich snel en na een prachtige omschakeling werd het 1-5. Hoewel TOS hierna nog een doelpunt scoorde speelde AFC de wedstrijd professioneel uit en kwam ons team nooit meer echt in de problemen. 2-5 eindstand. Goed gedaan meiden!!

Hierdoor staan onze meiden na vier wedstrijden ongeslagen stevig bovenaan en zal volgende week de kraker plaatsvinden thuis tegen Abcoude. Deze
wedstrijd zal de periode kampioen bepalen. Ik hoop dat het team weer op volle sterkte zal zijn en dat alle meiden deze pot mogen meemaken. Laten we hopen dat COVID-19 vanaf nu weg blijft en dat iedereen weer mee kan doen. Gelukkig kunnen we voorlopig blijven trainen tot 17.00 en hopelijk kunnen we volgende week weer genieten van een mooie sportieve pot voetbal, waarbij we met plezier voor de overwinning gaan! Succes met de voorbereiding dames!

Dennis

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site