Verslag - MO12-1: thriller

15 november 2021

Met de wijze tactisch-technische lessen van Ruben vers in het geheugen en een gezellig oefenpotje tegen de hockeymeiden van Hurley in de benen, meldt MO12-1 zich vol vertrouwen op Sportpark Voorland. 

Weinig parkeerperikelen dit keer, een schraal herfstzonnetje verdringt de ochtendmist, en toch nog koffie. Geen vuiltje aan de lucht. Gehuld in het fris witte thuistenue krijgen de meiden meteen de openingstreffer om de oren. De gelijkmaker volgt snel. Vooralsnog niets aan de hand. Toch kijken de meiden bij het einde van het eerste kwart tegen een 2-1 achterstand aan.

In het tweede kwart laat MO12-1 zich gelden en met een tekenende 2-6 kan de kleedkamer worden opgezocht. Kàn, want voor deze Geuzen-kleedkamers halen de meiden hun fijngevoelige neusjes op. Buiten de lijnen ziet een optimistische schare fans de krachten bij de Middenmeerders wegvloeien en voorzichtig wordt al gesproken over het aanstaande doelsaldo. Mutsen kunnen af, shades on…

Voorbarig, zo blijkt al snel. In het derde kwart is MO12-1 geen schim van het team voor de thee. Met de regelmatig vrijstaande rechtsbuiten en een alerte spits van GeuzenMiddenmeer maken de meiden het zichzelf onnodig lastig. In de tijd die het duurde om een refill voor de achterban te regelen was de ruime voorsprong zo goed als verdampt (6-7). 

Wanhoop en lichte paniek maakt zich meester van de twaalfde man – die het ook niet meer weet. Is het de wederopstanding van de Geuzen, de bijziende scheids, het wisselbeleid, liggen de Frites uit Zuyd (ketchup, geen mayo) van de vorige dag nog zwaar op de maag of worden taken simpelweg niet uitgevoerd?

Alle ogen zijn gericht op de coach: weet hij de kansen te keren? Ja, nee, en ja natuurlijk! Terug naar af, en dat betaalt zich uit. Al komt MO12-1 op achterstand, de meiden geven niet op, integendeel. Het team staat goed en hoog, de backs komen mee naar voren en na een paar serieuze kansen halen wordt de winst
alsnog veilig gesteld (9-10). Meer dan verdiend!

Een hard gelag voor GeuzenMiddenmeer dat de overwinning al kon ruiken. Ontlading en schaamteloos gejuich bij de achterban. En een leerzame ochtend voor de meiden die er samen de schouders onder hebben gezet en gestreden tot de allerlaatste minuut.

Een wedstrijd om (niet) snel te vergeten. Al was het maar omdat de komende weken het publiek op veilige afstand wordt gehouden. Dat is jammer, maar goed ook: de even trouwe als aanwezige supporters hebben even tijd nodig om bij te komen…

Roel

Foto's van Debby

   

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site