Verslag - MO12-1: plezier!

8 november 2021

Sportpark Goed Genoeg maakte zich deze zaterdag op voor een zinderende wedstrijd tussen onze meiden MO12-1 en CTO ‘70 vv JO12-2, de roemruchte club uit Duivendrecht die bekende spelers heeft voortgebracht als Edwin Gyasi en Quincy Menig. Dit zou wel eens een moeilijk ochtendje kunnen worden, maar gezien het gunstige tijdstip hadden we als trouwe fans alle vertrouwen in een goede afloop.

De fanatieke AFC aanhang ,wederom veelvuldig aanwezig en altijd voorzien van goede koffie en thee, aanschouwde de grote sterke tegenstanders van een afstandje. De vorige wedstrijd had CTO met 7-6 gewonnen en gezien het feit dat onze eerste overwinning in IJburg nog steeds niet op de voetbal.nl app te vinden is, had de tegenstander waarschijnlijk niet helemaal door wat hen deze ochtend te wachten stond. Of waren wij toch te optimistisch…

De jacht op de overwinning begon in kleedkamer 9, waar het tactische plan van Ruben met de meiden werd gedeeld. Hoofdpunten van het masterplan: drukzetten,  3-2-1, naar voren denken, aanvallen, druk zetten,  niet opgeven, slim spelen, goed op de bal blijven en teamwerk. U snapt hem, totaal voetbal met dominantie op alle posities van het veld.

Kwart over 10 floot Melle voor de start van de eerste kwart.  De tegenstander aftasten maakte al snel plaats voor aggressive druk op de bal door AFC maar de CTO hield goed stand. Maya verrichte uitstekend keeperswerk en de meiden waren allen vast aan de bal, lieten de bal goed rond gaan en de dreiging naar het doel van de tegenstander was groot. Toch bleef het spannend in de eerste kwart omdat CTO speelde met een heuse balletjeswachter. Buitenspel is immers een begrip wat we niet kennen in deze leeftijdsklasse waardoor veel teams dankbaar gebruikmaken van het fenomeen de balletjeswachter. Met een lange trap naar voren kan de tegenstander meteen een op een met onze keeper komen te staan. Onze verdediging is hier steeds beter op voorbereid, laat zich minder verrassen en de tegenstander moet natuurlijk ook nog de tijd krijgen om een goede lange pass te geven. Door onze druk op de bal kwam het daar niet vaak van.  2-1 na het eerste fluitsignaal.

In de tweede kwart domineerde AFC het spel en nam snel afstand van de tegenstander door enkele goed geplaatste afstandschoten. “Druk zetten, 3-2-1, snelheid, naar voren!! ” riep Ruben nog paar keer van de kant. Wat hebben wij als fans weer genoten van de prachtige combinaties op het middenveld, soms maar 5x tikkie takkie met elkaar flijmscherp door het midden waardoor de verdediging en de keeper kansloos werden achtergelaten. De afwerking was groots en dodelijk, het lijkt erop dat de dames steeds effectiever en doeltreffender worden.

Het moraal van de tegenstander was na de 5-1 gebroken en CTO kwam er in de derde en vierde kwart eigenlijk niet meer aan te pas. De voorsprong werd steeds verder en gecontroleerd uitgebreid. Clarice hield in de tweede helft nog een paar mooie ballen tegen maar AFC was gewoon de betere voetballende partij. Met een lange pass naar voren - uitkappen - schot- links onder- GOAL!, of een mooi een tweetje aan de vleugels -uitkappen -draaien- pass naar links- nog eennkeer kappen- schot-rechts in de bovenhoek- GOAL!, de tegenstander wist niet waar ze het zoeken moesten en kwamen er gewoonweg niet meer aan te pas. Zelfs het claimen dat de 6-1 geen doelpunt was omdat de bal door een gat in het net ACHTER het doel kwam te liggen ipv IN het doel mocht niet baten om het aantal doelpunten tegen binnen de perken te houden. De scheids, die een uitstekende wedstrijd floot, had ook deze sluwe truc door en ondanks enige verwarring keurde hij het doelpunt terecht goed. De eindstand werd hierdoor uiteindelijk 9-2.

Hierdoor staan onze meiden na twee wedstrijden stevig bovenaan door een superieur doelsaldo. Althans als de voetbal.nl app dat gaat reflecteren, er niet weer een recente tegenstander wordt gedegradeerd waardoor onze wedstrijd niet telt voor het klassement, etc etc...Maar laten we ons met deze randzaken niet te veel bezig houden, laten we gewoon goed blijven trainen, elke week kleine stapjes vooruit zetten om ons te verbeteren en blijf leren van onze geweldige coach. Probeer jezelf en het team te blijven motiveren en VOORAL blijf met plezier samen voetballen en plezier maken. Dan win je namelijk elke week, ook als je een keer de wedstrijd verliest.

Dennis

      

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site