Verslag - AFC O21- Alexandria '66 O21 : 7-2

17 oktober 2021

Op zaterdag 16 oktober stond het duel tegen hekkensluiter Alexandria ‘66 O21 op het programma. Zou dit “toetje” het verkeerd gevallen “hoofdgerecht” , AFC 1 – Jong Volendam van eerder die dag, kunnen doen vergeten? Een “hoofdgerecht” overigens waarbij de 1,98m. lange Kayne van Oevelen (18jaar) , de keeper van AFC O18 van vorig seizoen,  een puike wedstrijd keepte voor Jong Volendam.  Een andere hoofdrol was er voor ex AFC-er Joey Antolioni  (17 jaar) die al vroeg in de wedstrijd tussen de twee centrale verdedigers van AFC opdook en de 0-1 binnenkopte.

AFC O21 draait tot nu toe een prima competitie. Winst tegen Alexandria ’66 is echter noodzakelijk om met de eerst geklasseerden in de poule mee te blijven draaien. U weet, alleen de nummers 1 en 2 uit deze competitie spelen na de winterstop  een niveau hoger middels promotie naar Divisie 2.   De aanvallers en nummer 10 van Alexandria ’66 gaven vanaf het begin goed druk naar voren en loerden op foutjes in de AFC-opbouw.  Deze tactiek betaalde zich al binnen 5 minuten uit toen de spits goed anticipeerde op een te zacht ingespeelde breedtepass. Er werd koelbloedig afgerond 0-1. AFC O21 pakte de wedstrijd weer op en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Alexandria ’66.  Een aantal goede mogelijkheden werd door de AFC-voorhoede helaas niet verzilverd. Na een fijn genomen corner in de 32e minuut kwam de centrale verdediger van AFC  goed voor z’n man en kopte in z’n vlucht krachtig de gelijkmaker binnen.  Dit betekende ook de ruststand 1-1.

Na de rust leek de pijp leeg bij Alexandria ’66. Het afjagen door de voorhoede van Alexandria ’66 werd steeds minder en de druk van AFC steeds groter. Een misverstand in de Alexandria ’66 verdediging werd in minuut 52 met snelheid en effectief afgestraft door de linksbuiten van AFC. Daarna ging het snel.  De spits van AFC wist twee keer op rij, de eerste na een slim snel genomen vrije trap van de AFC-aanvoerder, met identieke strakke diagonale schoten het net te vinden. Hij tekende hiermee voor de 3-1 en 4-1. De 5-1 werd gemaakt door de vers ingevallen rechtsbuiten die met z’n directe spel en afgemeten voorzetten weer een nieuwe impuls aan het team gaf. De tevens ingevallen spits van AFC speelde met veel beleving en werd vanuit de achterhoede 2 keer goed bediend. Helaas werden deze kansen niet in doelpunten omgezet. Eén van de pogingen eindige wel keihard op de onderkant van de lat maar de bal stuiterde, volgens de goed leidende scheidsrechter Van de Ven, voor de doellijn weer terug het veld in. 

Voor de afsluiters van de dag zorgde de, aan het begin van dit seizoen van Alexandria ’66 overgekomen, ingevallen linksbuiten. Zijn inzet en technische spel werd bekroond met de 6e  en 7e AFC-treffer. Hoewel slechts voor de statistieken bleef de 2e goal van Alexandria ’66 niet onopgemerkt. Een prachtig strak schot van een meter of 20 plofte achter de tevergeefs duikende AFC-doelman.

Met deze overwinning staat AFC O21 nu tweede in de rangschikking. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 3 FC Den Bosch O21. Aanvang 14:30 uur.

Doelpunten AFC:
Oliver Bieleveldt 2x
Jaimy Roemer
Ellias Haddouty 2 x 

Voor foto's klik hier

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site