Verslag - Fraaie overwinning!

2 oktober 2021

Met gelukkig goede weersomstandigheden en veel supporters speelden we uit tegen koploper Swift O16-1. En het werd een fraaie pot voetbal, met mooie doelpunten.

Het eerste kwartier was voor AFC en we kwamen verdiend op 0-1. Maar door een wat gelukkige treffer scoorde Swift 5 minuten erna de 1-1. Zij kregen hierdoor een extra kick en namen het initiatief van ons over. Gelukkig voor ons scoorden zij niet ( wel een paar echte kansen en een bal op de lat....). Toen kreeg een van hun spelers , die dacht op een andere sport te zitten, terecht de rode kaart en Swift moest verder met 10 man.

 AFC knokte zich terug in de wedstrijd, begon weer te "voetballen" met goede openingen op de vleugels,  en in de laatste minuut voor rust maakten we de 1-2.

En 6 minuten na rust de 1-3 uit een mooie , snelle aanval. Ook de 1-4 niet lang erna was een plaatje!

Toch bleeft Swift met een man minder best gevaarlijk en kreeg ook een paar goede mogelijkheden om te scoren. Dit kwam ook omdat AFC af en toe het middenveld niet goed bezet hield en ook de rugdekking achterin niet altijd verzorgd was. 

Aanvallend bleken we vandaag zeer efficient , gingen niet voor eigen eer,   maar zochten regelmatig de vrijlopende medespeler. Mooi om te zien: de openende pass, de individuele actie gevolgd door de assist en de vrijlopende medespeler die scoort. En zo werd het een dik verdiende 1-6 overwinning! 

Wie deden het: Douwe, Niek,  Boris, Benji, Benjamin (30e min. blessure, voor hem Rayven : 1 maal), Dirk( 41e min. door Mats), Marijn, Wietse ( Man of the Match, 1 maal), Baruch ( Man of the Match, 2 maal), Brecht ( 1 maal), Chibi : 1 maal (41e min. door Byron), Boots(res.keeper), Hidde(blessure,wel w-up). Afwezig: Nick ( blessure), Manello (misverstand).

De Man-of-the-Match ( 1 of 2 man) van de vorige wedstrijden: Niek(RKAVIC), Boris/Douwe(Pancratius), Benji/Brecht ( Nieuw-West), Baruch/Boots ( SV Ouderkerk).

Volgende week thuis om 10.30 uur tegen DWS O16-2.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site