Verslag - MO12-1: 3 punten in de pocket

23 september 2021

Na het verlies van vorige week stonden de trainingen van afgelopen week in het teken van coaching, samenspel en afronding. 

Vraag was natuurlijk of de meiden de trainingsarbeid ook konden laten zien in de wedstrijd. Dit moest dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen NFC JO12-1, die net als wij één keer hadden gewonnen en één keer hadden verloren. 
 
En het antwoord was ja! Vanaf de eerste minuut kwam NFC er voetballend niet aan te pas. Er werd goed samengespeeld, onze toppers lieten de bal het werk doen en de jongens van NFC liepen steeds achter de bal (of feiten) aan. Natuurlijk kwam NFC er af en toe gevaarlijk uit, maar door elkaar de coachen en positioneel goed te staan, leidde dit niet tot echte scoringskansen. 
 
Het goede spel resulteerde in een 5-1 voorsprong en genietend van de zon en het goede spel, was er geen vuiltje aan de lucht. 
Alleen duurt een wedstrijd geen 45 minuten, maar 60 minuten…. 
Het laatste kwart was er minder focus op de coaching en leek het wel of eigen succes belangrijker was dan samenspel. NFC rook bloed, zette er een tandje bij en bracht de spanning terug tot 5-4. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als een verlossing en we konden gelukkig 3 punten bijschrijven. En wat zeker ook niet onvermeld mag blijven is dat Dennis zijn debuut maakte als scheidsrechter bij AFC.  
 
Zoals te lezen valt geen namen van wie waar stond, keepte of wie scoorde. De reden is dat je samen wint en ook samen verliest. De meiden moeten het als team doen en iedereen is even belangrijk. Teamsucces boven individueel succes!
 
Komende week weer lekker trainen en zaterdag tegen Roda’23 JO12-3, die net als wij 2x hebben gewonnen. Op papier een kraker! 
 
Joost
 
En zondag waren er nog een aantal meiden vlaggenzwaaiers en ballenmeisjes. Dat bracht geluk, want AFC 1 won met 2-1 van de koploper!
 
En de stand, waaruit blijkt dat Amstelveen/Heemraad JO12-2 uit onze competitie is gestapt (daar gaat ons doelsaldo met een 14-1 winst....)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site