Verslag - MO12-1: Vliegende start in de competitie

6 september 2021

De meiden van MO12-1 zijn uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De  eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Amstelveen/Heemraad JO12-2, leverde een klinkende 14-1 overwinning op.

Selectie op orde

Voor de zomer zijn drie nieuwe talenten aangetrokken, wat nodig was mede vanwege de spraakmakende transfer van Stacey naar AFC JO12-1. Aanwinsten Camilla, Feline en Nouk maken de hooggespannen verwachtingen volledig waar en laten zien dat zij, net als de andere meiden, helemaal klaar zijn voor het komende seizoen.

Eerste kwart

Amstelveen/Heemraad begint sterk en stelt de verdediging meteen op de proef, maar het is AFC dat de openingstreffer maakt: 1-0. In de tweede minuut scoort Maya na een mooie combinatie en assist van Feline. Daarop zet Amstelveen meer druk en is er een redding nodig van gelegenheidskeeper Pixie. Uit de spelhervatting volgt een fraai schot van Amalia op aangeven van Elise: 2-0. Na ongelukkig uitverdedigen neemt Elise mooi aan en en schiet strak in de kruising: 3-0. Goede counter van Amstelveen, echter zonder resultaat. In de laatste minuut scoort Elise weer, dit keer met een assist van Clarice: 4-0.

Tweede kwart

Aan het begin van het tweede kwart wordt de verdediging onder druk gezet, tevergeefs. Aan de andere kant een hard schot van Clarice dat uitstekend wordt gekeerd. Vervolgens schiet Daphne binnen op aangeven van Elise: 5-0. Een snelle counter van Amstelveen/Heemraad wordt goed uitgespeeld en ingeschoven: 5-1. Na een eerdere poging is het in de rebound raak voor Maya: 6-1. Hachelijk moment voor de goal leidt bijna tot een Panenka en even later redt Pixie met haar voet na een te zachte terugspeelbal. Juna schiet slim in: 7-1. Geplaatst schot van Daphne: 8-1. Amstelveen probeert te counteren maar wordt effectief naar buiten gedrukt door de verdediging.

Derde kwart

Na de rust gaat AFC verder waar het gebleven was met een mooie uitbraak van Pixie die op de keeper stuit, Feline die naast schiet, met Pixie tegen de lat en Amalia tegen de kruising. Amstelveen/Heemraad blijft proberen en breekt af en toe gevaarlijk uit. AFC geeft weinig weg, blijft combineren wat leidt tot een assist van Stine op Daphne: 9-1. Pixie is geduldig en schiet onberispelijk in: 10-1. Op aangeven van Pixie schiet Stine strak binnen: 11-1. Stine met bijna de 12-1, maar haar schot wordt gekeerd.

Vierde kwart

In het vierde kwart dan toch de 12-1: eigen doelpunt na inschieten van Amalia. AFC laat een aantal fraaie individuele acties zien. Een solo van Amalia wordt sterk afgemaakt: 13-1. Maya sluit af met de verlossende 14-1.

 

Onana naar Jong Ajax

Nu duidelijk is dat André Onana bij Jong Ajax gaat keepen heeft MO12-1 de zoektocht naar een vaste keeper helaas moeten staken. Echter de meiden blijken net zo goed te kunnen keepen als ze kunnen voetballen. Alle complimenten voor Clarice en Pixie die er allebei goed uitzagen onder de lat.

Belooft veel goeds

In de eerste competitiewedstrijd heeft MO12-1 een goede eerste indruk achtergelaten. Stabiele verdediging, knap combinatiespel en effectieve individuele acties. De meiden kunnen op verschillende posities uit de voeten en beschikken allemaal over scorend vermogen. De hand van ‘de meester’ is nu al zichtbaar en dat belooft veel goeds voor de komende wedstrijden. Coming up: Swift JO12-5 uit, altijd lastig…

Roel

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site