Verslag - AFC - Kampong 3-1

5 oktober 2020

Op een regenachtige dag voetballen is niet zo erg, maar zonder gebruik te maken van de kleedkamers en het clubhuis wordt het minder leuk. Je wordt nat en koud en als je nog geen lichte griepsverschijnselen had dan heb je het nu wel gekregen. Omgekleed in het voetbaltenue kwam iedereen binnendruppelen. De tegenstander was nog niet compleet dus we moesten nog even wachten in de regen. Na de uitgebreide warming-up werd er eindelijk begonnen.

Kampong liet ons het spel maken en probeerde druk te zetten als wij over de middenlijn kwamen. Bij een slechte/riskante pass probeerde ze de bal af te pakken en te counteren. We speelde de bal echter goed rond (had wel iets sneller gemoeten) en creëerden ook een paar kansen. Helaas zitten onze spitsen in een vormcrisis, we raakte de paal, de lat en de keeper maar niet het net. In de rust konden we genieten van een kopje thee met wat motregen.

Ook in de tweede helft bleven we kansen missen en toen wij een penalty tegen kregen, kampong scoorde ook al zat onze keeper er dicht bij, werd het hoog tijd om te scoren. Na een mooie aanval, Brian gaf hem mee aan Thomas die een perfecte voorzet gaf aan Chris, werd het 1-1 en het ijs was gebroken. Bakkertje scoorde zoals hij alleen kan doen en toen was Brian aan de beurt. Na een mooie vrije trap van Hans (op de paal) was Brian het snelst om te reageren en hij tikte de bal beheerst binnen (3-1). Brian is de man met de meeste bijnamen van ons team. Hij wordt 'de vrolijke koster' of the joker genoemd, sommige noemen hem zelfs Lucille Werner (het kan raar lopen).

Er was geen derde helft maar gelukkig had Robert zijn koelbox meegenomen. Die was snel leeg nadat Marius de twee laatste blikjes aan de tegenstander gaf. Het begon wat harder te regenen en toen dropen we af. 

Misschien moeten we onze competitie maar even stil leggen. Laat, op ons sportpark, het jeugdvoetbal en het profvoetbal doorgaan en stop voorlopig met het recreatie-voetbal. Het clubhuis openstellen voor (groot-) ouders en toeschouwers van het eerste, maar niet meer mensen dan in een kerk in Staphorst op zondag. Het is maar een mening.

Hieronder de stand, gekregen van Jan Wortel. (Die het afgelopen weekend jarig was, hij bereikte de mijlpaal van 90 jaar! (hoorde ik van een betrouwbare bron) van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren toegewenst!).

  KLASSIEKE VETERANEN        
           
  Programma 10 oktober 2020  
  Victoria HVV    
  VOC R'dam Ajax    
  Kon. HFC Black Devils-RAP    
  Cocordia Sparta    
  Quick AFC    
  Kampong HBS    
  Hercules ASC    
           
  Uitslagen 3 oktober 2020  
  Victoria Ajax 2-5  
  VOC Rotterdam Kon. HFC 2-3  
  Black Devils-RAP Concordia 5-3  
  Sparta Quick afgel.  
  AFC Kampong 3-1  
  HBS Hercules 7-1  
  HVV ASC 4-2  
           
  STAND PER HEDEN G     P    v - t  
1 HBS 4 12 21-4  
2 Sparta 3 9 18-1  
3 AFC 4 9 10-8  
4 Kon. HFC 4 9 9-9  
5 VOC R'dam 4 7 10-5  
6 Ajax 3 6 15-4  
7 Quick 3 6 14-5  
8 HVV 3 6 10-7  
9 Kampong 4 4 9-13  
10 Victoria 4 3 12-13  
11 Hercules 4 3 8-16  
12 Black Devils-RAP 4 3 12-23  
13 ASC 4 0 5-24  
14 Concordia 4 0 5-26  
           

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site