Verslag - MO11-1: trots

14 september 2020

De 2e competitiewedstrijd moesten we aantreden tegen Sporting Martinus JO11-5, die de vorige week met maar liefst 19-1 hadden  gewonnen. Nu zijn we voor niemand bang, maar van enige onderschatting kon dus geen sprake zijn! . Helaas waren Stella en Thayla afwezig, maar gelukkig wilde Rosa van de MO11-2 ons doel verdedigen.

Onze meiden startten furieus en speelden vanaf het begin zeer georganiseerd. Het gezegde “laat de bal het werk doen” lieten zij zien op het veld. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat het een genot was om te zien. Nu spelen we iedere week eigenlijk goed, maar wil de bal niet altijd in het doel. En dat is toch wel een essentieel onderdeel van het spelletje….

Nu zat het wel mee en na het eerste kwart stonden we door doelpunten van Stayce en Maya op een comfortabele 0-2 voorsprong. Martinus kwam er eigenlijk niet aan te pas, omdat het in alle linies sterk stond. En die enkele keer dat Martinus er wel doorkwam, dan bleek Rosa een onneembare vesting.

Door de afwezigheid van Stella en Thayla moest er in defensief opzicht door Lindsey wel creatief worden gepuzzeld. Alle meiden hebben gedurende de wedstrijd achterin gespeeld en deden dat stuk voor stuk uitstekend.

Door doelpunten van Elise en Narjis (een schot vanaf de middellijn, echt een wereldgoal) kwamen we op een 1-4 voorsprong, maar omdat vrij snel de 2-4 viel, werd het gevoelsmatig toch nog spannend. We kregen kans op kans, maar de bal wilde er niet in. Dan ga je toch denken “het zal toch niet”. Gelukkig scoorde Maya de 2-5 en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Een aantal quotes van de tegenstanders is ook de moeite waard om te delen:

“we dachten dat we van meisjes wel zouden winnen, maar dat bleek een onderschatting van jewelste”

“wat spelen jullie ongelofelijk goed samen, echt heel leuk om te zien”

“we staan weer me de beide benen op de grond, maar van jullie verliezen is absoluut geen schande”.

“zelden een team gezien dat op deze leeftijd als zo goed kan voetballen”.

Wat kunnen en mogen we trots zijn op onze toppers!

Volgende week spelen we tegen Swift MO11-1. Zou het toeval zijn dat ze de wedstrijd al om 8.30 uur hebben gepland of hopen ze dat we dan nog niet wakker zijn? We gaan het meemaken, maar heb er alle vertrouwen in.

Joost

      

      

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site