Verslag - Zo dichtbij tegen de koploper Volendam

16 december 2019

Wat was het weer een mooie dag om te voetballen. En deze pot had alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd. We speelden tegen de koploper RKAV Volendam.
Als RKAV zou winnen zouden ze kampioen zijn.
Het was droog en een blauwe lucht, kom maar op!
Met een mooie, redelijke andere, maar sterke opstelling knalde n we als team direct..  Een hoge druk zorgde ervoor dat bijna de gehele 1e helft het spel zich afspeelde op de helft van de tegenstander. In de 11e minuut kreeg Afc een vrije trap net buiten de 16 meter. Soraya schoot de bal prachtig mooi hoog in een hoekje! Onhaalbaar voor de keeper. En AFC was los. Wat een blijdschap bij dit doelpunt. En nu door! Op nieuw knalde AFC er als team tegenaan, en alle hoge ballen van de tegenpartij, waren continue onbruikbaar door scherpte van onze achterhoede en keeper die vaak goed haar doel uitkwam. Topper! Helaas werd het een kwartier  later 1-1 door miscommunicatie in de achterhoede..  Wel onterecht maar de spanning was terug. Vlak voor het eind van de 1e helft kwam Kioni in het veld. We gingen de rust in met 1-1. In de tweede helft was de spanning direct terug. Na 10  minuten in de tweede helft was er opnieuw 1 kansje van de tegenstander door opnieuw een hoge bal. Een achterstand was een feit. Er was veel bekijks voor de wedstrijd. We speelden op veld 3 en mensen in de kantine keken volop mee. De meiden bleven doorgaan en 8 minuten later na een prachtige sprint en assist van Faye, schoot Kioni feilloos binnen, uit het boekje! Mooie opbouw. 2-2.. Volendam moest aan het werk om nog kampioen te worden, en van ons te winnen. Maar van echt voetballen kwam het niet echt. Het was vooral vooruitschieten met een hoge bal, en hopen dat de stuiter in hun voordeel zou vallen. Dat gebeurde helaas.. We eindigde de wedstrijd in 2-3. Maar dat tegen een team dat menig teams echt van het veld veegde. 
Ik, als fanatiekeling ben zeker trots hoe we de afgelopen weken als team gegroeid zijn. We zijn in de hoofdklasse aan het spelen als team alsof ons leven er vanaf hangt soms. Wat een kick is dat om te zien. Er zijn veel wedstrijden net aan verloren, en deze hadden net zo goed gewonnen kunnen worden .  De bal is rond. We horen in de hoofdklasse thuis. Op naar 2020 samen. Hele fijne dagen  voor iedereen.
 
Groetjes!! 
 
Carmen

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site