Verslag - De doorzetter wint!

8 april 2019

Afgelopen zaterdag stond voor AFC JO11-8 IJburg O11-4 thuis op het programma. Deze tegenstander zit net boven AFC in de ranking, een winst betekent dat AFC met hun van plek kan wisselen. Zoals gewoonlijk was de starttijd 8:30, dat betekent de wekker zetten in het weekend. Vroeg dus, namens de vele ouders. Vroeg dus, namens de vele spelers.

De tegenstander spiegelde onze opstelling van 2-3-2 en ging voortvarend van start. Onze O11-8 was nog even wakker aan het worden (mocht ik het nog niet gezegd hebben, het was vroeg) en zag de tegenstander al na 2 minuten juichen. 0-1.

Nu waren de mannen wakker, snel combinatiespel en een zeer gedreven aanval leidden al binnen een minuut tot de gelijkmaker: 1-1. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op, beide teams speelden goed samen en er waren veel onderscheppingen en omschakelingen. In de 11de minuut was er opeens een uitbraak van IJburg en AFC keek voor de tweede keer tegen een achterstand aan, 1-2.

Het tempo werd opgevoerd, het merendeel van de balgevechten vonden op het middenveld plaats, logisch gezien de bezetting van beide ploegen aldaar. Maar 1-2 bleef het tot de rust. Na een peptalk en ranja kwam AFC nog feller aan de start van de tweede helft. Na 4 minuten was de stand weer gelijk, 2-2.

Toen begon IJburg een zwaar offensief, de verdediging van AFC kreeg het zwaar, het middenveld zakte mee terug en de keeper verrichtte wonderen. Ondanks zeer goed spel van IJburg kwamen ze er niet door heen en begonnen ze moe te worden, iets wat ze zelfs met 4 wissels niet konden oplossen. Ook AFC had alles gegeven, spelers gaven aan dat ze gewisseld wilden worden; of naar de kant, of naar een rustiger positie. In een enkel geval bleek bovenmatig ranja gebruik in de rust ook mee te spelen. Gelukkig hervond AFC weer de energie voor een laatste offensief in het vierde kwart. Ook de keeper van IJburg bleek wonderen te kunnen verrichten.  Slechts 6 minuten voor tijd was dan eindelijk die goal: 3-2, gewonnen! Dit was pas winnen op mentaliteit, als je erin blijft geloven en elkaar als team blijft steunen is alles mogelijk.

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site