Verslag - Trots

2 december 2018

De winst op een zwakke tegenstander. Een gelukkig gelijkspel door een voordeeltje van de scheidsrechter. Allemaal mooi. En het stemt tot tevredenheid. Maar leidt het ook tot respect? Tot oprechte waardering? Vaak niet.  Deze wedstrijd tegen Oosthuizen was een wedstrijd die je niet wint, maar waarop je toch met waardering, zelfs trots, kan terugkijken.  Zeker de tweede helft.

In de eerste helft liep het niet helemaal. Een bal op de paal. Net dat laatste tikje niet kunnen geven. We hadden een aantal fraaie kansen, die we helaas biet konden verzilveren. Dat kan gebeuren. Het heeft een beetje met echt wakkerheid en concentratie te maken.  Maar de rol van toeval of domme pech is groter. 

En Oosthuizen heeft echt een voortreffelijk team.  Er zijn drie of vier speelsters met een actie en een uitstekend schot.  Isa, die met de week beter keept, liet daardoor vele keren zien hoe je een bal uit de bovenhoek slaat.  Jos, de vader van Charlotte en Juliette, wist de bal -- mijlenver -- altijd weer terug te vinden.

De eerste helft zat het niet mee.  En dan is de combinatie van enkele uitstekende speelsters meteen actie en goed schot in huis dodelijk.  0-5.  Bij de limonade werd afgesproken dat we minimaal één doelpunt zouden scoren. De tweede helft hadden wij de wind mee, vooral letterlijk. We speelden uitstekend met de wind in rug. Iedereen ging nu voor het duel. En ver weg de meeste duels wonnen we, zowel in de verdediging als op het middenveld. 

In de voorhoede speelden we ook uitstekend.  Indy passeerde haar tegenstander met mooie acties. Hind speelde uitstekend.  En uiteindelijk was het Juliette die een heel fraai doelpunt maakte.  1-5.  Uiteindelijk werd het nog 1-6 via een frommeldoelpunt.

Ik heb het al vaker gezegd.  Verliezen is niet erg. Vooral niet als je “op het scherp van  de snede hebt gespeeld” – misschien wel het meest clichématige gezegde in de voetbalwereld.  We hebben ook veel geleerd.  Hind is een vrijetrap-specialist.  Dat wisten we al, maar nu zagen het twee keer vlalk achter elkaar. 

Aanstaande zondag alweer de afsluitende wedstrijd van 2018.  Deze uitwedstrijd tegen Kwiek in Avenhorn zal spannend worden.  Maar als we zo spelen als vandaag de tweede helft, zal het zeker gaan lukken.  Kwiek mag dan de naam hebben snel te zijn, wij zullen hen met inzet en inzicht te snel af zijn.  En daarmee krijg je respect.  Ook van de tegenpartij.  En dan rijd je vrolijk lachtend, en trots als een pauw, weer terug naar Amsterdam.

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site