Verslag - In Heiloo is het enige wat telt het resultaat.

18 november 2018

In Heiloo is het enige wat telt het resultaat.

Het is een grijze zaterdagochtend. Door de lege velden rijdend zijn in een van de auto’s de jongens zich ervan bewust dat winst in Heiloo een goede stap in de stand betekent. Er wordt zelfs even gedroomd van een plaats bij de top drie aan het einde van het seizoen. Maar echt overtuigd zijn ze niet.

Zo is ook het begin van de wedstrijd tegen de Foresters, hoopvol maar niet erg overtuigend. Met name verdediging en middenveld laten zich keer op keer het kaas van de brood eten door de snelle uitbraken van de tegenstander. Met name als de lange drie vooruit verdedigd en dan mee gaat in de aanval lijkt wel of er totale paniek uitbreekt. Het meegereisde publiek houdt zijn /haar hart vast.
Zwakjes uitverdedigen en veel balverlies op het middenveld maken dat het een zeer rommelige wedstrijd wordt maar wel met veel spannende momenten.

Langzaam krijgen onze jongens iets meer grip op hun eigen spel en komt de eerste echte kans met een goede voorzet van rechts die door Nick goed gecontroleerd en rustig ingeschoten wordt. Vreugde alom maar helaas, hij wordt volgens vele onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

De experts langs de kant denken dat dit wat zelfvertrouwen geeft en minder hachelijke momenten op het middenveld en achterin.
Toch niet. De wedstrijd zet zich op dezelfde wijze voort. De trainer zorgde daarop met een wissel voor iets meer fysieke kracht op het middenveld.
Dat bleek een goede zet. Gastspeler Didier ging er als vanouds stevig in. AFC herveroverde sneller de bal en kon meer naar voren spelen. Daardoor kwamen er iets meer kansen voor AFC. Vlak voor rust ontwikkeld een van de kansjes zich in een een echte kans vis een mooi steekpaasje en wordt de bal via de paal beheerst ingeschoten Selim. Opluchting alom.

Na de rust geen verandering in het wedstrijdbeeld. Nog steeds geen geweldig spel van AFC en af en toe heikele momenten op de rand van de 16. Dan na 10 minuten weer een van de snelle uitbraken van een van de lange spelers van de tegenstander en de bal gaat er in. 1-1.

AFC lijkt te beseffen dat ze het vandaag niet van goed voetbal moeten hebben maar van bikkelen en doen er aanvallend nog een klein schepje boven op.
In een van die aanvallen is er opeens Alex die in fantastische paas richting de tweede paal geeft die door de andere back,Tommy, goed wordt aangenomen en ingeschoten. In die zin zeer moderne voetbal. 2-1. De spanning blijft, kansjes over en weer, veel balverlies, maar uiteindelijk weet het team door hard werken de drie punten binnen te slepen.
Volgens de geleerden mogelijk een goed teken. Waar eerder punten verloren werden met goed spel wordt nu gewonnen met minder spel.

Goed gebikkeld mannen !
Top 4 in de stand.

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site