Verslag - Hemels en Groots

20 mei 2018

Het was een zonovergoten ochtend in Avenhorn. Het mooie van Avenhorn, en vooral van de voetbalclub Kwiek, is er vanzelf vrolijk van wordt. Al om 9 uur in de ochtend is het in de kantine al warm van nostalgie en gezelligheid. Alsof het feest zo kan beginnen – zoals op het plein in Emmen.

Maar eerst de wedstrijd. Deze begon met enkele creatieve en behendige acties van Indy. Ze schoot vanuit de loop met links enkele keren rakelings naast. Weinigen die dat kunnen. Niet dat naast schieten, maar zo goed uit de loop kunnen schieten. Na een half uur maakten we de verdiende treffer. Sarina schuivelde door de verdediging heen en schoot even verrassend als hard. De keepster was kansloos: 0 – 1. 

We groeiden in de wedstrijd. Vooral op het middenveld en achterhoede waren er uitstekende combinaties. Na wat onwennigheid raakte Kelsey langzaam maar zeker gewend aan haar rol op het middenveld, Renée en Yael speelden uitstekend samen en wisten beide speelsters het moment te vinden om de tegenstander te passeren. Mariah weet steeds vaker de tegenstander te slim af te zijn, ook in de voorhoede.

En in de achterhoede spelen Emma en Malou  uitstekend. Knappe vrouw die hen weet te passeren. Anna en de aanvoerster Noor zorgen voor zekerheid en de uitstekende passes in de diepte.  En Lea keepte vandaag de wedstrijd van haar leven. Geen enkele fout gemaakt. Goede timing bij het uitlopen. En altijd de bal klemvast.

We werden beter en beter, maar toch was het voor de limonade nog maar 0-1. Zou Kwiek ook gewiekst zijn?  En nog terugkomen in de wedstrijd? Je weet het niet. Door de trainingen van Herman is het conditieverschil in ons voordeel. Maar we weten ook dat we, ondanks onze fitheid, soms in de tweede helft wat kunnen terugvallen.

De tweede helft begon met een offensief van Kwiek. Zouden ze dan toch terugkomen? Ze schoten al een keer op de lat. De spanning nam toe. Maar we hebben naast conditie nog één voordeel: Sarina kan pracht-corners nemen. Dat gebeurde ook deze keer. Sera was goed wakker en wist te scoren: 0 -2. Nu dachten velen dat de wedstrijd gespeeld was. Maar niets was minder waar. 

Kwiek kwam nog terug. Tussen allerlei reddingen van Lea door, wisten ze wéér de lat te raken. Maar ons samenspel werd beter en beter. Iedereen combineerde uitstekend, speelde met ervaring en inzicht, zocht de ruimte in de aanval op. Wie is daar nu tegen opgewassen? Kwiek niet. 

Juist op dát moment brak Kelsey door en scoorde voortreffelijk:  0 -3. Er waren nog enkele mogelijkheden, maar die werden niet omgezet in kansen. Iedereen zag dat we beter waren, en misschien wel recht hadden op een vierde treffer. Ze gaven zich gewonnen. Het gaf ons een hemels gevoel. Mariah zag dat het goed was. 

Kwiek kwam in de laatste minuut nog wel terug met een doelpunt.  1 – 3. Niet dat er nog toe doet. We speelden voortreffelijk. Charlotte Groot speelde ook uitstekend, soms als aanvallende middenvelder dan weer als voorstopper.  Heel misschien dat we volgend seizoen nog iemand van de familie Groot mogen onthalen.  Hoe Groots is dat?

Het was een prachtwedstrijd. Niet eens zo lang geleden verloren we met grote cijfers in Avenhorn. Nu winnen de wedstrijd op zeer verdiende wijze. Het mooie van deze wedstrijd was dat de hele wedstrijd een genot was om naar te kijken. De vader van Malou deelde zijn observaties: 'Ik zie dat ze nu echt héél goed samenspelen'. Herman glimlachte. En Mariah wendde haar blik heel even naar boven – en concludeerde nu nog stelliger:  Dit was groots!

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site