Verslag - Niet te geloven

22 april 2018

Sommige scenario’s kun je niet bedenken. Die moet je meemaken. Vandaag hebben we de spannendste wedstrijd meegemaakt van de afgelopen 2 jaar. Het weer was prachtig en iedereen had veel zin in de wedstrijd.  We waren er klaar voor, ook al wisten we dat het allesbehalve makkelijk is om bij de topper Zeeburgia te winnen. Toch viel al na een paar minuten op dat we zeker niet kansloos zouden zijn. Er waren acties naar voren, vaak met Mariah of Charlotte als belangrijke schakel.

Toch was het Zeeburgia die het eerste doelpunt scoorde.  Maar na een kwartier was de stand 2-3. We stonden vóór!  Dit mede door twee fantastische doelpunten van Indy, en een zeer bekeken doelpunt van Kelsey. Zeeburgia heeft een fysiek sterke ploeg en ook kunnen ze goed schieten.  Zo werd het voor de rust nog 6-3. Tegelijkertijd voelde je dat Zeeburgia niet helemaal tevreden was.  Vooral op het middenveld verloren ze veel duels.  Yael en Flore laten altijd merken dat ze er zijn.  En ook Merijn speelde uitstekend.  Wat zou er nog kunnen gebeuren na de limonade?

Bij zo’n hoge score is het niet eenvoudig om het scoreverloop goed bij te houden. Maar de tweede helft was een lust voor het oog van iedere voetballiefhebber. Kelsey raakte zo op stoom dat zelfs het publiek van Zeeburgia van zich liet horen:  ‘Kelsey, Kelsey, Zet hem op Kelsey!’  Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Zo maakte Kelsey 6-4. Daarna werd het 7-4. En toen kwamen wij weer helemaal terug. Sera scoorde via een uitval. Sarina scoorde een bal uit een onmogelijke hoek:  7-6. 

En toen kwam Kelsey weer aan bod. Ze passeerde enkele tegenstanders en werd toen gevloerd. Penalty! Kelsey beschikte over voldoende zelfvertrouwen, en joeg de bal keihard in de linkerbovenhoek.   7-7.  De laatste 10 minuten braken aan. Hoe spannend kan een wedstrijd zijn? Iedereen was met die vraag bezig. En natuurlijk: wie gaat met 3 punten naar huis? 

Wij raakten nog een keer de paal. En we waren enkele keren heel dichtbij een doelpunt. Zeeburgia speelde goed, maar wij hadden meer conditie.  En meer snelheid. Toch schoot Zeeburgia op de lat en een keer vlak langs de kruising.  De andere schoten werd uitstekend gepareerd door Lea.  Ze keepte voortreffelijk, vooral in de tweede helft.  Anna, Noor, Malou, en Emma verdedigden uitstekend.  En ze gaven uitstekende passes naar voren. 

Tegen half zes zei de scheidrechter: ‘Nog 30 seconden’.  Zelfs toen was de afloop allesbehalve duidelijk. Iedereen pepte elkaar op, de wedstrijd kon zelfs toen nog alle kanten op. Menigeen bereidde zich voor op een bittere teleurstelling óf een explosie van vreugde. Het spel bestond alleen nog uit aanvallende acties, waarin wij en Zeeburgia elkaar afwisselden. Via Kelsey was er nog een klein kansje, maar het lukte de andere aanvallers nét niet dat laatste tikje te geven.

De scheidsrechter floot voor het eindsignaal. Wat een wedstrijd!  Er werd op het randje gespeeld, maar we konden het aan. Zeeburgia was fysiek sterker, maar niemand liet zich zo maar even wegduwen – vooral niet in de tweede helft. Iedereen ging tot het uiterste. En ik heb nog nooit zo de longen uit mijn lijf geschreeuwd als in deze laatste 10 minuten. Ook anderen deden mee. Het publiek genoot. De ouders gaven een denderend applaus dat misschien nog wel bij de Johan Cruyff Arena te horen was. Echt een fantastische wedstrijd! Ook eentje die je qua scoreverloop en spanning vooraf niet kunt bedenken. Het zal inspiratie zijn voor menig scenarioschrijver met ambities. Wie gelooft het?  7-7.  Dat kan alleen bij teams die er voor gaan – en die er voor blijven gaan!  Aan alle speelsters:  Gefeliciteerd, en bedankt!

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site