Verslag - Passie en plezier

25 maart 2018

Indy’s vader had het al te horen gekregen. ‘Filmen , pap. Vandaag gaan we winnen’. Iedereen was een beetje optimistisch. Herman schreeuwde al vanaf zijn scooter:  ‘Heb jij er ook zo veel zin in vandaag, Paul?’  En ja, ik had er ook heel veel zin in. Het werd een hele leuke wedstrijd. 

De insteek was nu dat we voorin met Kelsey en Indy gebruik zou maken van snelheid en passeer-techniek, en dat dan speelster als Sera, Mariah, en Yael snel zouden aansluiten zodat zij ook kansen kunnen krijgen en verzilveren. Of gewoon reuring veroorzaken in de verdediging. Deze tactiek pakte goed uit, vooral in de eerste helft. Yael en Mariah maakten beiden een pracht-doelpunt. En Sera had een even mooie assist. En dat terwijl Flore in de eerste helft de wedstrijd van haar leven speelde. Niemand kwam haar voorbij, en ze zorgde ook voorpracht-passes. Dit bracht Indy en Kelsey in stelling. Beiden liepen goed door op een pass vanuit het middenveld.  Indy scoorde zelf, Kelsey liet het over aan een speelster van De Rijp.  4-0 na 45 minuten. Wat zou dat betekenen? 

Sommigen dachten dat we zouden terugvallen. Maar niet was minder waar. Kelsey kreeg het op haar heupen, en scoorde maar liefst drie keer – waarvan een doelpunt werd afgekeurd. En Indy scoorde ook op basis van snelheid, techniek, en doorzettingsvermogen. Het klinkt ongeloofwaardig maar vrijwel iedereen speelde voortreffelijk. Renée en Charlotte vochten voor elke bal, wonnen de meeste duels, en dat werkte aanstekelijk. Merijn speelt de laatste wedstrijden heel goed en liet dat deze wedstrijd wéér zien. 

De achterhoede speelde zeer georganiseerd. Anna weet hoe een speelster uit balans wordt gebracht, en ze zorgt altijd voor een goede voortzetting. Emma en Malou speelden foutloos, evenals Lea die voor het eerst ervaring opdeed als middenvelder. Het is soms even wennen op een nieuwe positie, maar ook deze wisselingen maken ons beter en beter.  Nu worden verschillende vaardigheden aangesproken, zoals het vrouwtje in de rug. En Isa speelde helemaal foutloos. Ze had een uitstekende timing bij het uitlopen. Af en toe kreeg De Rijp een kansje maar deze konden ze niet verzilveren, vooral dankzij Isa. Noor is ‘het slot op de deur’ en meer.  Goede timing, rust, en vrijwel niemand weet haar te passeren. 

Natuurlijk zijn er nog wel punten voor verbetering. Soms kunnen we bij een hele kleine kans de bal afgeven aan een meegekomen speelster die er beter voorstaat. Soms kunnen we nog eerder voor de tegenstander komen zodat je de ander letterlijk te snel af bent. En soms kunnen we nog alerter zijn bij fouten van een tegenstander – of simpelweg inlopen op een tegenstander, want niet iedere tegenstander beschikt over een fabelachtige techniek. De Rijp was geen uitzondering op deze regel. Dat zou zelfs Stevie Wonder hebben gezien.

Maar wat het allermooiste is dat we spelen met veel passie, héél veel passie. We gaan door!  We geven niet op!  En we hebben tomeloze energie. De duels lieten het zien, En de vele doelpunten lieten het zien. En de meeste speelsters zullen het niet door hebben, maar het plezier is van jullie gezichten af te lezen. Als Anna een stevig duel aangaat en de bal verovert zie je die glimlach – soms zelfs al vóór dat ze het duel ingaat.  En geen trainer die “pretjes vooraf” ontmoedigt, als het maar niet ten koste gaat van inzet en vertrouwen. 

Ook het samenspel wordt steeds beter.  De speelsters op het middenveld beginnen nu echt met combineren. Zelfs een vergelijking met Barcelona werd gemaakt in de kleedkamer. Maar het allermooist is het plezier dat we met zijn allen uitstralen. En dat komt bijna vanzelf als je uitkijkt naar een wedstrijd, als je je angst overwint, en een duel echt WILT winnen. We lieten het zien vandaag:  Plezier komt door passie.  En niet andersom.

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site