Verslag - Feller en sneller

11 maart 2018

Bij het zien van lege kleedkamer, zag je de teleurstelling voor de wedstrijd aan de gezichten.  “Wat?  Zijn we maar met 11 spelers?”  Een Rome-reis van school, een veel te lang uitgestelde visite aan een oma, blessures, een scooter-ongelukje, zorgden voor roet in ons eten.  En natuurlijk, de griep die heel Nederland inde greep houdt, inclusief Herman.   We waren inderdaad maar met 11 spelers.  En sommige spelers waren niet fit.  Nou, we zullen wel zien.  Als je realistisch bent, verwacht je een zware middag.  Vooral tegen een tegenstander die met 2 wedstrijden 6 punten op de tweede plaats stond.  

De tactiek was snelheid in de voorhoede, de anderen te snel af zijn, nooit afwachten.  En het allerbelangrijkst:  de ballen in de diepte op de snelle Indy, Kelsey, en Mariah.  Na 10 minuten stonden we 1-0 achter, maar toch voelden we dat we konden winnen. Kwiek klinkt dan wel als voortvarend, maar toch waren wij feller én sneller.  Kelsey zorgde voor kansen, en Mariah raakte op stoom.  Het duurde niet lang voordat we zorgden voor de gelijkmaker.  Kelsey plaatste de bal terug op Mariah, die de bal heel bekeken in de hoek plaatste:  1-1.  Intussen waren er aanvallende acties van Kwiek, maar Isa speelde de wedstrijd van haar leven.  Ze stond altijd op de juist plaats.  En vooral de timing bij het uitlopen was voortreffelijk!  "Wie kan haar passeren?" zullen de Kwiekers hebben gedacht.  

Wat voor wedstrijd zou dit worden?  Tien minuten later was er een scrimmage voor het doel.  Indy had de bal maar werd met de arm van de bal afgehouden.  De scheidsrechter bedacht zich geen moment:  strafschop.  Kelsey nam haar verantwoordelijkheid, en schoot hard raak in de rechterhoek.  Maar helaas, iemand stond nog in het strafschopgebied.  Strafschop moest opnieuw.  Toen schoot Kelsey hard in de linkerhoek.  De keeper was wéér kansloos:  2-1.  Even later was het Mariah die uitbrak, en alleen op de keeper af kwam.  Ze schoot keihard langs keeper die bal nog kon raken, maar niet kon tegenhouden:  3-1.

Bij voor de limonade zei Malou heel terecht:  “En nu moeten doorzetten.  Niet afzwakken”.  Toch kreeg Kwiek nog vrij snel een doelpunt:  3-2. Het werd spannend.  Maar er was geen gebrek aan spirit.  Iedereen dacht hetzelfde:  We kunnen winnen van deze koploper in spé.  Sommigen hadden last van wat nasleep van griep, maar dat was niet te merken in de tweede helft.  Charlotte, Emma, en Malou gingen elk duel in alsof hun leven er van af hing.  Zelfs spartelend op de grond ging met nog voor het duel.  Merijn en Yael zorgden voor prima voortzetting op respectievelijk Indy en Kelsey. 

En Noor en Anna waren als vanouds voor niemand bang, en hadden hun tegenstander stevig in de tang.  Bij Anna was zelfs even letterlijk het geval.  Ze kreeg daardoor een gele kaart en moest 10 minuten toekijken vanuit de dug-out.   Wij met 10 speelsters.  Even later kreeg Emma, na een stevig duel, last van haar enkel.  Op dat moment hadden we maar 9 spelers.  Het leek alsof we steeds feller en sneller werden.  Kelsey bracht de verlossing.  Anna nam een vrije trap.  Ze schoot keihard op Kelsey, terwijl het bij Kwiek chaos was.  Kelsey rende over 40 meter, en knalde de bal keihard in de touwen.   4-2.

Wie had dit gedacht?  Het publiek, in grote getale helemaal meegereisd uit Avenhorn, wist niet wat ze meemaakten.  Hoe kan dit?  Ze hadden niet alleen gehoopt op de eerste plaats.  Ze hadden het óók verwacht.  Maar deze overwinning was verdiend.  Oók dat was van de wat bedrukte gezichten van de Kwiek-supporters af te lezen.  Wat een wedstrijd!  Ook een hele goede tweede helft.  Dan zie je maar dat er, vooral door de training van Herman, niks mis is met onze conditie.

Waar gaat dit eindigen?  Moeten we naar boven gaan kijken?  En dan bedoel ik vanuit onze plek op de ranglijst.  We zullen het zien.  Maar waarom hebben we eigenlijk gewonnen?  Volgens mij kun je het verklaren met twee woorden.  We waren de hele wedstrijd feller en sneller.  Dát moeten we vasthouden voor de komende wedstrijden.  Als dat lukt, eindigen we hoog, héél hoog.

 

 

 

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site