Verslag - Op scherp staan

11 februari 2018

Bijna op het klassieke tijdstip van half 3 zondagmiddag begon de wedstrijd tegen Zeeburgia M019.  We wisten dat dit een hele sterke tegenstander is.  En niet iedereen was even fris. Daarom werd extra gehamerd op alertheid, vanaf de allereerste minuut.  Hoe mooi was dan ook de actie van Kelsey na precies 60 seconden.

Ze passeerde haar tegenstander alsof ze er niet stond, en rende keihard richting doel.  Misschien dat ze de bal nog net wat de te ver voor zich uitspeelde. Maar ja, de keepster van Zeeburgia was misschien nog niet helemaal wakker. Kelsey was haar letterlijk te snel af: 1-0.  Zeeburgia was toen wakker, en wist snel op gelijke hoogte te komen.  1-1.  En dat na pakweg 4 minuten.  Wat voor wedstrijd gaat dit worden?

Even later was het weer Kelsey die een pracht-doelpunt maakte na  fantastische passeerbeweging.  2-1. Eén ding werd duidelijk: Met Kelsey is ons midden “loop je nooit achter de feiten aan.”  Toch kwam Zeeburgia wéér snel terug.  2 -2.  Hoe spannend kan een wedstrijd zijn?  Dat zullen velen zich hebben afgvraagd.  En ook:  Is Kelsey wel te stoppen? 

Het jammere was dat Kelsey, die nogal stevig werd verdedigd, geblesseerd raakte in een duel met twee tegenstanders.  Haar aloude probleem van de enkel speelde op, en ze had geen andere keuze dan het veld verlaten.  We gingen door.  Voor de rust was het 2 -3.  En we overdachten de eerste helft met thee in onze handen – thee met heel veel suiker. Zou dat voor extra energie zorgen?  Velen denken het te weten.  Ook werd er wat geschoven in het team. 

De tweede helft begon goed.  Het bleef lang 2-3 en we hadden misschien een licht speloverwicht.  Ook kregen we kansen.  Maar was te moeilijk om de kansen te verzilveren.  Het was vaak net de passie in dat laatste duel, of dat laatste tikje, waar het aan ontbrak.  Misschien had het ook wel met angst te maken. Van kansen kun je schrikken. 

Uiteindelijk werd het 2-6.  De twee belangrijkste redenen?  Een:  we waren niet scherp genoeg met het verzilveren van kansen.  Twee:  Zeeburgia beschikt over een fysieke en technische speelster die heel hard en zuiver kan schieten.  Zo kan eigenlijk één speelster – de nummer 10 – de wedstrijd beslissen.

Toch was dit een wedstrijd waarin we veel kunnen leren.  Allereerst gaan heel zaken heel goed.  De verdedigers stonden haar vrouwtje.  Anna, Noor, Malou, en Emma hebben uitstekend gespeeld.  Ik kan me, afgezien van de nummer 10, geen succesvolle acties herinneren van aanvallers van Zeeburgia. Ook zijn wij in staat om de bal, vaak via de lange bal, bij onze eigen aanvalsters te krijgen.  Onze kracht is de snelheid van Indy, Sera, Mariah, en natuurlijk Kelsey.

En de lange bal komt ook vaak via Sam en Sarina.  Het valt steeds meer op dat Sarina zich terecht als leider op het middenveld ontpopt.  Ze heeft veel inzicht, beschikt over een uitstekende techniek, en speelt met inzet en kracht. Met name haar inzicht is iets waar we met zijn allen van kunnen profiteren. 

Natuurlijk hebben we uitstekende middenvelders als Yael, Flore, Renée, en Charlotte (in de eerste helft).  Ieder van hen toont veel inzet, en er is een enorme vooruitgang in techniek en balcontrole.  Dat laatste is iets dat ook voor onze aanvallers geldt.  Daar liggen kansen voor verbetering.  Als je de bal goed onder controle krijgt verruim je de mogelijkheden voor inzicht – voor nog meer en beter samenspel met mede-speelsters. 

Deze eerste wedstrijd was een lastige.  Eén van onze belangrijkste speelsters raakte geblesseerd, we waren niet scherp met de kansen, en Zeeburgia beschikte over een allesbepalende speelster.  Terugkijkend kun je zeggen dat we, zonder pech, hadden kunnen winnen.  Dat geeft veel hoop voor de volgende wedstrijd in Purmerend.  Iedereen weet het: In het leven heb je niet alles in eigen hand.  Maar scherpte is ook een kwestie van voorbereiding.  De volgende wedstijd moeten we in ieder geval zorgen voor meer scherpte in de duels en de afronding.  Met een goede voorbereiding zal Purmerend niet snel vergeten hoe sterk die meiden van AFC M019 zijn.  We kunnen écht iedereen de baas zijn.  Als we maar op scherp staan.

 

 

 

  

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site