Verslag - O9-10M: 1e seizoenshelft

25 december 2017

De 1e helft van de competitie zit erop en dus de hoogste tijd voor een terugblik.

Dit is op zich best een lastige opgave, omdat er in onze leeftijdscategorie (O9) van de competitie geen uitslagen en stand worden bijgehouden. Mijns inziens overigens een goede ontwikkeling, omdat de uitslagen en stand ondergeschikt (moeten) zijn aan de speelvreugde van de kinderen. Ook beter voor de meeste ouders, die in veel gevallen nog fanatieker zijn (inclusief ondergetekende…).

Natuurlijk zou ik liegen als ik zeg dat ik niet weet welke wedstrijden we gewonnen en verloren hebben. In de competitie 9 wedstrijden gespeeld, 7x ruim gewonnen, 1x gelijk en 1x verloren. In de beker nog ongeslagen (3 wedstrijden), we “overwinteren” dus. Maar scoreverloop, wie scoorde, gaf assists en was girl of the match, dat moet ik u schuldig blijven. De vraag is en blijft: “Is dat belangrijk?” Het antwoord zal ik u geven: Nee!

Onze toppers hebben zich onder leiding van trainer/coach Lindsey Keizerweerd stormachtig ontwikkeld en worden met de week beter. De grootste winst zit in ‘m in het feit dat ze steeds beter gaan samenspelen. Maar ook op technisch gebied maken ze een mooie ontwikkeling door. Iedere week een genot om naar te kijken!

Gelukkig hebben we ook nog een paar aandachtspunten voor de 2e helft van het seizoen:

- het maakt niet uit wie er scoort, winnen doe je samen

- de coach bepaalt de opstelling, hou je hieraan (we hebben ook een achterhoede nodig)

- een brutale mond is uit den boze

Uit betrouwbare bronnen heb ik begrepen dat de KNVB wél de uitslagen heeft bijgehouden en ik verwacht daarom na de winterstop een sterke poule met meer tegenstand. Goed voor de ontwikkeling en dus spannende wedstrijden in het vooruitzicht. En dan zitten we ook nog in de beker! Ik kan bijna niet wachten op het einde van de winterstop, ik heb er nu al zin in!!!

Joost

     

     

     

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site