Verslag - Een wedstrijd om nooit te vergeten

26 november 2017

Het was een beetje fris.  De donkere wolken trokken zich samen rond veld 6 van AFC. Een beetje onheilspellend was het zeker. Maar je zag ook dat het veld prima was. Het miezerde maar af en toe liet de zon zich ook zien. Wat voor voetbal-dag zou dit nu worden? Het leek alle kanten op te kunnen gaan.  Sommige speelsters hadden wat last van misselijkheid, anderen nog de nasleep van kleine blessures.  

En dan moesten we ook nog voetballen zonder Charlotte, Isa, Sara, Indy, Yardena, en Kelsey. Wat gaat het worden? Als je nu al je geld er op zou moeten zetten, zou je misschien in alle eerlijkheid denken dat dit wel eens een hele zware, vermoeiende dag zou kunnen worden. Maar aan de andere kant:  we kunnen heel goed voetballen. We zijn snel. We hebben de actie in huis. En we staan ons vrouwtje.

De wedstrijd begon. Het spel ging op en neer.  Malou en Emma verdedigden vol passie, en het duo Noor en Anna vormde een geweldig koppel.  Wie kan hen passeren?  Vrijwel niemand.  Dat geeft vertrouwen.  En dan hebben we nog Lea in het doel.  Ze stopte een schot dat vervolgens via de kruising over het doel vloog.  Ze schrok zelf van deze hemelse redding. 

Was dit de hand van God? Niemand zal het ooit weten. Mariah keek toe - en zag dat het goed was. Maar Lea zat duidelijk even in de zevende hemel, en dat deelde ze met alle teamgenoten. Dat was mooi meegenomen. We hadden al wat kansjes, maar op de een of andere manier lukte het niet om juist als laatste de bal te raken. Fortuna Wormerveer heeft natuurlijk een uitstekend team. Dat weet heel Noord-Holland. 

En toen was daar de bal in de buurt van Sera na een uitstekende actie van Mariah. Sera speelde zich vrij en kon zo uiteindelijk keihard schieten. De keepster van Fortuna werd bevangen van de schrik en was geheel kansloos.  1-0. Iedereen was door het dolle heen.  Zelfs de dug-out trilde van een beetje verbazing en van een stortvloed aan enthousiasme. De krukken van Yardena deinden mee.  

Tijdens de limonade werden er afspraken gemaakt. Nummer 11 van Fortuna was eigenlijk te goed. Hoe kunnen we haar stoppen? Het paradepaardje, Yael, werd van stal gehaald. En Sam en Sarina wisten ook wel raad met de nummer 11. En leiders wisten dat ook nog Anna vaak in de buurt van de nummer 11 zou komen.  Zo gezegd zo gedaan.

Fortuna wist nog wél te scoren, uit een hoekschop: 1-1.  Maar van de nummer 11 hebben we weinig meer vernomen.  Ook haar naam is ons ontgaan.  Intussen richtten we ons op onze eigen aanvallende kwaliteiten. Zo werd er uitstekend samen gespeeld.  En de lange pass, vaak diagonaal, was steeds op maat. Het was Sam die kon profiteren en ze maakte een fantastische doelpunt.  Binnenkant paal, en weer lag de keepster van Fortuna verslagen op de grond: 2-1.

En we gingen door. Je zag het aan Flore. Ze wist altijd de bal te veroveren. Je zag het aan Renée. Voor niemand bang, en altijd een goede voortzetting.  Je zag het aan Merijn.  Ze kwam uitstekend uit de verf, en speelde goed samen met de andere aanvalsters.  En je zag het aan Herman. Niemand die zo gelukkig keek als Herman.  We zagen het op een afstand van 80 of 100 meter.

De donkere wolken waren verdwenen.  Ze hadden plaatsgemaakt voor zon, heel véél zon.  En zo kon het zo maar gebeuren dat het nog 3-1, en zelfs 4-1 zou worden door voortreffelijke doelpunten van respectievelijk Sera en Sarina.  Wat een wedstrijd! Is er ooit zo’n uitstekende wedstrijd gespeeld door AFC M019?  Wie het zich kan herinneren mag het zeggen.  

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site