Verslag - Waar een wil is

1 oktober 2017

Fortuna Wormerveer is een sympathieke club waar de tegeltjeswijsheden je tegemoet treden. Op het clubhuis staat een bord met het gezegde “Waar een wil is, is een weg”.  Verder is er ook een bord waarop staat dat bij deze club niemand de baas is en iedereen elkaar helpt.  Ook de ontvangst van ons team was warm en hartelijk. En het zonnetje brak door. Wat kan er dan nog misgaan? Het was vooral de voetbal-passie waar het aan ontbrak, vooral in de eerste helft.

De afkorting ACTIE staat voor (gezonde) Agressie, Concentratie, Teamgeest, Inzicht en Ervaring. Met teamgeest zit het altijd goed. Er is altijd een gezonde dosis vrolijkheid en vriendschap. Dat begint al in de auto op weg naar de wedstrijd. Maar ook met een groep van bijna twintig in de kleedkamer zien we dat ook altijd terug.

Het was met name een tekort agressie en concentratie dat ons opbrak in de eerste helft. Er waren fantastische acties, zoals een fantastisch schot van Anna op de kruising. Maar we vonden het moeilijk om de tegenstander te snel af te zijn. De speelsters uit Wormerveer stonden hun vrouwtje. En ze hadden enkele uitstekende voetbalsters in hun team, zoals de laatste vrouw, de centrale middenveldster, en de rechtsbuiten.  En juist zij, samen met de inzet van de andere speelsters, konden er voor zorgen dat het na een kwartier 1-0 werd.

Vreemd genoeg denk ik dat wij veel meer op hun helft waren dan zij op de onze. Maar vele duels die we konden winnen werden verloren. De tegenstander was net even wat sneller bij de bal of kwam er wat feller in zonder gemeen te zijn.  Tijdens de limonade bleek dat vrijwel alles speelsters, Herman en ik, dezelfde mening waren toegedaan. We kunnen feller spelen, en met meer passie en concentratie.

Zo zouden we “niet afwachtend” moeten spelen, maar sneller naar de bal toe. We zouden beter moeten opletten bij de uittrap van de keeper. We zouden op de keeper moeten inlopen, en er van uitgaan dat ze bal niet klemvast zou hebben.  We zouden de ballen diep moeten spelen op onze snelle vleugelspelers. En vervolgens snel meelopen naar voren. De vleugelspelers zou dan de bal voorzetten.

In de tweede helft werd er inderdaad veel beter gevoetbald. Nu waren er meer kansen, en er was veel actie naar voren. Niet alles ging goed. Maar de felheid en concentratie van een week geleden was weer een beetje terug.  Door wat pech kon Fortuna twee keer scoren. Maar wij scoorden in ieder geval één keer.  Het was een zorgvuldig in de hoek geplaatst schot van Kelsey. 

Eindstand: 3-1. Het is niet erg om te verliezen als je maximale inzet en passie hebt getoond. Jammer dat we dat de eerste helft niet konden laten zien. Wél is het mooi om tijdens een wedstrijd groei te zien. Niet alleen meer inzet, maar ook beter samenspel. Vaak begon dit samenspel bij Sarina. Ze speelde fantastisch. Ze vocht als een leeuw. Ze maakte vele, vele meters. En bijna elke pass van haar was op maat.

Dit was een wedstrijd van ervaring opdoen en leren. Je moet daarom deze wedstrijd niet direct willen vergeten. En als er in de toekomst weer een wedstrijd is waarbij onze inzet en concentratie beperkt is, kijk dan naar de speelster die uitblinkt. Dit keer was het Sarina, de volgende keer iemand anders. Laat je inspireren. Want het zijn deze speelsters die de wijsheid van Fortuna in de praktijk brengen: Waar een wil is, is een weg.

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site