Verslag - Passie

24 september 2017

Tijdens het warmlopen wilde ik graag dat we er vanaf de allereerste seconde zouden staan.  Hoe vaak is het niet in het verleden gebeurd dat we net even niet wakker genoeg zijn? Oplettendheid, felheid, en gezonde agressie zijn dan kernwaarden. Zo’n klein peptalkje tijdens het warmlopen kan geen kwaad.  Terwijl ik daar mee bezig was ben je op een gegeven ook door je woorden heen.  De gezichten waren gelukkig wat gespannen, en tevreden rondde ik de peptalk toen maar af met de woorden van Guus Hiddink:  “Dus, we spelen straks met passie”.  

Ik zag opeens gedachten afdwalen, ik zag opeens binnenpretjes, en ja enkele spelers vroegen zich hardop af:  passie?  Gelukkig hebben we te maken met slimme meiden die in ruime mate beschikken over voetbal-intelligentie.  Ze wisten wel wat passie betekent op het voetbalveld.  Maar het tekent de sfeer.  En onbedoelde grapjes zijn het leukst. 

We waren in ieder geval goed wakker.  We begonnen sterk en dat is toch vaak het halve werk.  We zagen Charlotte vanaf het begin duelleren alsof haar leven er van af hing.  Lea deed aan de andere kant hetzelfde. En niet iedereen bij Assendelft was wakker.  Ook bij de waakzaamheid van hun grensrechter werden vraagtekens geplaatst. 

Hoe dan ook, het was Kelsey die na 7 minuten voor de 1-0 zorgde. Iedereen sprong een gat in de lucht.  Even later was het weer Kelsey die als een duveltje uit een doosje haar tegenstanders (inderdaad, meervoud) te snel af was:  2-0.  En Merijn, die ook zeer gedreven de begon, maakte een fraai doelpunt.  We waren bijna in de zevende hemel.  En als je daar bent aangekomen, met het zicht op de poort, dan kun je overmoedig worden.  Dat gebeurde dan ook: 3-1.

Dit doelpunt, en misschien de limonade, gaf Assendelft nog wat meer kracht.  Zij waren nu goed wakker:  3-2.  Wordt het dan toch weer spannend? Ja.  Maar gelukkig kwamen we weer goed in de wedstrijd.  Sarina kwam weer terug met haar fantastische passes. Yardena, Sera, en Indy hadden weer uitstekende acties in huis. Mariah en Emma speelden zeer bekeken, evenals Renée die herstellende was van de griep. 

En Noor en Anna waren waakzamer dan ooit.  De aanvallers van Assendelft werden vrijwel altijd afgetroefd door dit sterke duo – het “slot op de deur” zoals Herman dit treffend uitdrukt. Isa speelde als vanouds. Ze ontwikkelt zich zéér snel tot een heel professionele keepster, met een goede timing voor uitlopen en een fantastische uittrap. En dan zijn er nog onze “diesels”.  Twee middenvelders - Yael en Flore - die keer op keer laten zien dat “doorgaan” en “inzet” bijna hetzelde is als winnen.  In Herman's woorden: “Met deze diesels op het middenveld is elk paard van de tegenpartij te klein”.  Zo is het.  

Het was een prachtwedstrijd.  We hebben deze wedstrijd heel verdiend gewonnen.  Niet alleen doordat we heel goed kunnen voetballen.  En niet alleen doordat we goed samenspelen.  Maar ook door onze waakzaamheid, felheid, en gezonde agressie.  Ja, inderdaad: passie.  En misschien dat onbedoelde humor ook werkt.

P.de.L

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site