Verslag - Ligt het echt aan veld 4?

9 mei 2017

Op zaterdag 22 april speelt de AFC MO13-1 tegen de MO13-1 van WV HEDW.
AFC was vorige week al kampioen geworden maar wilde graag revanche nemen, omdat ze vorige keer met 2-1 hadden verloren.

Om half elf staan de meiden klaar op het veld bij WV HEDW. Het fluitje klinkt en de wedstrijd is begonnen. AFC begint met aftrap Nikkie paast naar Julia en Julia paast de bal naar Marieke. Maar algauw wordt de bal onderschept door een meisje van WV HEDW. Maar die komt er niet langs, de verdediging houdt de bal tegen. De bal gaat weer naar voren Nikkie schiet, maar de keeper houdt hem tegen. De bal rolt terug, Marieke schiet vanaf de zestien. De bal gaat hoog, zou de keeper hem hebben of niet... De bal gaat over de keeper en dat is het eerste goal. Aftrap voor WV HEDW. ze zijn de bal. Ze hebben een kans. Maar Liliane pakt de bal en schiet hem weer naar voren. Waarna Julia een hele mooie diepe bal op Nikkie geeft. Nikkie sprint er achteraan en maakt mooi af in de linker hoek 2-0 voor AFC. Weer Aftrap voor WV HEDW, dit keer spelen ze meteen naar voren. Ze komen in het zestien meter gebied. Ze schieten... Juliëtte houdt hem mooi tegen door hem aan te nemen op haar borst. En dan horen wij een fluitje. Is de eerste helft nu al afgelopen? Nee, hij wijst naar de penalty stip. Hoezo? Hands zegt hij. Iedereen gaat klaar staan om mee te rennen. Hij fluit... De penalty mag genomen worden. De speelster neemt een aanloop en ze schiet... De bal gaat over, en Liliane hoeft Niks te doen. Iedereen is opgelucht maar dit mag niet nog een keer gebeuren.

Pilou schiet de bal naar voren. Dit keer naar Lisa. Lisa maakt een mooie actie en paast naar Sophie. Waarna Sophie en Nikkie een een-tweetje hebben net zoals ze in de training hadden geoefend. Marieke scoort weer. Het is nu 3-0, ze zijn goed op weg. Nu is de tegenstander weer aan de bal. Ze krijgen een corner. De bal gaat richting het doel. Maar de bal wordt weggewerkt. Dan klink het fluitje en is dit het eind van de eerste helft.

Ze bespreken de opstelling en de tactiek, drinken wat limonade (hele zoete limonade) en gaan in de opstelling staan. De tweede helft begint.

WV HEDW neemt aftrap. Maar ze komen niet ver, AFC pakte de bal af en paaste hem door over de middellijn Julia neemt hem aan en paaste hem door naar voren. Maar WV HEDW pakt de bal af. Ze hebben een tijdje balbezit. Maar daarna heeft AFC  de bal weer. Julia geeft een hoge bal over de verdedigers en Nikkie begint te rennen, Nikkie sprint op de bal af. De verdedigers volgen haar op een afstandje maar Nikkie is sneller. Nikkie schiet. En ze scoort 4-0. WV HEDW neemt weer aftrap. Ze gaan meteen naar voren. De snelle linksvoor van de tegenpartij rent met de bal, ze is in de zestien. Ze schiet en glijdt uit omdat ze zo snel gaat. Sophie houdt de bal tegen, neemt hem in haar handen en schiet weer uit. Ze schiet naar voren. Maar de bal rolt net in de voeten van de tegenstander de bal gaat weer richting het doel van AFC Bella houdt hem tegen en schiet hem weer naar voren maar de tegenstander pakt hem weer en paast hem naar de rechtsvoor Bella ging er op af maar het was te laat de tegenstander gaf een voorzet. De voorzet was niet hard genoeg, en rolde voor het doel waar Sophie en Pilou stonden. Wie zou hem pakken?... Sophie dacht dat Pilou hem zou schieten maar Pilou dacht dat Sophie hem zou pakken. Het is een grote vergissing. Maar het is al te laat de tegenstander heeft de bal zachtjes in het doel geschoten en hij rolt over de lijn. 4-1. Aftrap voor AFC. Nog tien minuten te gaan. Zouden ze nog scoren? Julia paast naar voren, Khansae neemt hem aan maakt een mooie actie en paast naar Nikkie. Nikkie maakt  af. GOAL. 5-1. Even later klinkt het fluitje en is de wedstrijd afgelopen. Een mooi einde van het seizoen: revanche en kampioen.
 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site