Verslag - Kampioenswedstrijd AFC MO13-1 – FC Aalsmeer MO13-2

9 april 2017

De meiden van AFC waren gespannen, want als ze deze wedstrijd zouden winnen of gelijkspelen konden ze aan het langste eind trekken en kampioen worden. Het fluitsignaal luidt en de wedstrijd is begonnen.  AFC begint niet heel sterk, ze verliezen de bal erg vaak, en er zit geen lijn in het spel. De bal komt een aantal keer over de middellijn, maar er wordt weinig mee gedaan. Een enkele keer is er wel een klein kansje, maar die wordt niet heel overtuigend gepakt. De meiden van AFC spelen erg rommelig en slordig. De eerste helft is voorbij en het staat nog steeds 0-0! Nick en Chantal geven een goede toespraak tijdens de rust, en de meiden gaan weer op weg naar het veld om te winnen.
 
De tweede helft is begonnen en nog steeds 0-0. AFC is nog erg slordig aan het voetballen, maar ze spelen zeker beter dan in de eerste helft. De bal komt erg frequent over de middellijn, dus… de preek van Chantal en Nick heeft geholpen. Na een tijdje ontstaat er een aanval en de meiden zijn steeds feller aan het voetballen. Khansae maakt bijna de 1-0, maar helaas wordt de bal onderschept door een meisje van FC Aalsmeer, het meisje past de bal naar de keeper en de keeper neemt de bal in haar handen. Dat is een fout dus een indirecte vrije trap voor AFC. Een indirecte vrije trap is een vrije trap die je eerst naar iemand moet passen voordat je het doelpunt mag maken. Fay neemt de indirecte vrije trap en past hem naar Khansae, Khansae trapt de bal in het doel. Yessss een doelpunt, 1-0 voor AFC! Na het doelpunt van Khansae zakte AFC weer een beetje in, maar er ontstonden geen gevaren. Het fluitsignaal luidde en de wedstrijd was dus afgelopen. De meiden van AFC waren erg blij met de overwinning en het kampioenschap. De eindstand van de wedstrijd is 1-0 geworden. Een magere overwinning, maar ook een magere overwinning blijft een overwinning. 
 
De meiden werden natuurlijk zoals altijd in het clubhuis gefeliciteerd met hun kampioenschap, en waren hartstikke blij! Over twee weken spelen de meiden van AFC uit tegen WV-HEDW, deze wedstrijd heeft niets meer te betekenen.
Nick en Chantal hartstikke bedankt voor dit geweldige seizoen!
 
Verslag is geschreven door: Marieke van den Broek

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site