Verslag - Virtueel winnen

19 maart 2017

Nog niet zo lang geleden was het onderscheid tussen werkelijkheid en virtueel heel groot. Niemand sprak over alternatieve feiten. Met feiten viel niet te sjoemelen. Maar nu zien we dat zelfs machtige mensen zoals Trump soms de feiten naar hun hand zetten. En als een zanger er niet meer is, kan deze ook niet optreden.  Zou je denken. Maar toch was er het afgelopen weekend in het Ziggo Dome op virtuele wijze sprake van een optreden van André Hazes. De wedstrijd was echt maar had net als de volkszanger ook virtuele kanten.

Zelden hebben we zo’n spannende wedstrijd meegemaakt. En spanning doet veel met mensen. Soms zie je door de spanning – of is het angst? – door de bomen niet het bos, maar vooral het grote gevaar.  Als de tegenpartij maar niet scoort… denk je dan.  Dat dezen ze wel.  Ze openden de score met een bekeken doelpunt:  1-0. Maar wij hebben Yardena.  Zij wist via een fantastisch schot de bal over de doelvrouw te lepelen. 1-1. 

Na de limonade werd de spanning alleen maar groter.  Wij waren beter. We speelden heel goed samen.  En we speelden soms diep.  Yardena kwam via zo’n pass oog in oog met de keepster en wist heel beheerst te scoren.  Inderdaad, laat dat maar aan Yardena over: 1-2.  We staan vóór!  Iedereen was door het dolle heen.  Toch duurde het niet al te lang, en ploeg uit Vijfhuizen kwam op gelijke hoogte via een draaiende hoeschop:  2-2. Misschien was het niet eens een terecht doelpunt, maar hij telde wél.

Hoe dan ook. Onze dreiging was groter. We waren met name beter in het samenspel.  En het uitverdedigen. Noor, Malou, Emma, en Anna speelden uitstekend naar voren. De middenvelders Flore, Yael, Mariah, Yardena, Sara, Renée, en Melsa speelden de benen uit hun lijf. Toch kon het af en toe gebeuren dat DSOV de aanval kon zoeken en vinden. Maar dan was er gelukkig Isa. Ze speelde als doelvrouw uitstekend mee, liep goed uit, en had enkele uitstekende reddingen.

De spanning was om te snijden.  Wij waren net even wat sterker.  En ja, toen was het Sera die via een diepe bal oog in oog met de keepster stond.  Laat dat maar Sera over: 3-2.  Iedereen vloog elkaar om de hals.  Misschien was het bedrog maar zag ik daar ouders huppelen van vreugde?  Niet eens zo gek.  Het is bijna lente, en we stonden op voorsprong! Sommigen werden wat nerveus. DSOV kreeg een gevaarlijke kans, maar ze schoten gelukkig naast.  Bij het zien van deze gemiste kans vielen vier of vijf speelsters van DSOV machteloos op de grond.

Nog vier minuten…  De bal ging op en neer. Wij waren niet meer in staat tot geweldige aanvallen, maar DSOV evenmin.  De spanning was nu onhoudbaar. En toen gebeurde toch dat wat iedereen vreesde.  DSOV maakte via een bekeken pass gelijk: 3-3.  En dat met nog ongeveer twee minuten op de klok. We dwongen nog een kansje af, maar deze werd niet verzilverd. 

Wij waren de betere partij.  Het samenspel, de passes, de corners, de knappe reddingen, en de fraaie doelpunten. Het mocht niet baten. Feit is dat deze wedstrijd geen winnaars heeft opgeleverd.  Maar toch, als je zó goed speelt, en de tegenstander de hele wedstrijd onze wil oplegt, dan is uiteindelijk ook een conclusie onontkoombaar. Wij waren de virtuele winner. En zo is het!

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site