Verslag - Inspiratie

7 maart 2017

Inspiratie houdt je op de been.  Het klinkt bombastischer dan ik het bedoel.  Maar toch, zelfs in de meest letterlijke betekenis zit er een kern van waarheid in.  Je valt niet en voelt dat ruwe duwtje niet van die tegenstander niet als je “gaat voor die banaan”.  En met een banaan voor ogen heb je soms een gezonde blindheid.  Zonder dollen.  Dit was een wedstrijd die we zo dik wonnen omdat we er stonden, met passie en inspiratie.  Ook al waren we dichtbij Alkmaar, zij konden niet eens meer het kaas van ons brood eten.  We hadden het al lang op!  

Hoe vaak hebben we niet gezegd:  “we moeten er voor gaan vanaf de allereerste minuut”?  Het gebeurde nu.  Een fantastische aanval via Yardena werd in de tweede minuut afgerond door Sera. En daarna werd het alleen maar leuker.  Yardena, Mariah, Indy, Yardena, Yardena, en Sera maakten prima doelpunten.  Ik mis nog iemand.  Maar niet Malou, Reneé, Flore, en Yael die stuk voor stuk lieten zien hoe zeer ze vooruit zijn gegaan dit seizoen.  Echt fantastisch om te zien.  Probeer hen maar eens voor bij te komen.  Dat lukt zelfs onze fantastische trainer, Herman, niet.   Ook in zijn jeugdjaren zou het een uitdaging zijn, zo veel is zeker. 

En dan hebben we de sloten op de deur:  Emma, Noor, en natuurlijk onze keepster, Isa.  Haar uittrap gaat over meer dan 50 meter.  Waar zie je dat nog?  En Anna die als geen ander passes over 40 meter kan geven en een corner waar menig eredivisie-speler iets van leren.  Ze komen alleen niet kijken.  “Willen ze wél leren?” wordt dan een gedachte die zelfs voor onze premier héél “normaal” wordt.  Gas geven is het motto, en zelfs in Groningen zou dat geruststellend zijn. 

Dit was een fantastische wedstrijd.  Het belangrijkste punt van leren voor de volgende wedstrijd is buitenspel en de “ingooi” die uit de nek moet en zonder je been op te tillen.  Iedereen kijkt uit naar aanstaande zondag,  Thuis tegen Victoria om 13.15.  Met inspiratie vanaf de allereerste minuut zal het lukken.  En als je nog inspiratie nodig mocht hebben:  Kijk naar de geweldige film van Olaf en co.  Als dit niet inspirerend is, dan weet ik het niet meer. Ik weet het zeker. Met Lea er bij: We vallen niet, we blijven op de been, en we winnen!

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site