Verslag - AFC O9-10M: progressie

5 februari 2017

Het voetbalfeest begint normaal op zaterdag, maar deze week echter al op vrijdag. De dames van de O9-10M hadden namelijk een teamuitje en (gelukkig) mochten de ouders mee. Een heel leuk initiatief en gelegenheid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.  

  

We konden het natuurlijk niet té laat maken, want zaterdag stond de wedstrijd tegen RKDES JO9-5M op het programma. In de vorige competitieronde hadden we 3-1 verloren, dus tijd voor revanche!En ook het vermelden waard is dat we net voor het sluiten van de transfermarkt ons hebben versterkt met Defne. Ze is gescout op haar loopvermogen, snelheid en overzicht, absoluut een versterking.

Deze week ontbraken Fay F en Charlotte en hoofdcoach Mickey moest dus weer puzzelen met de opstelling. Gelukkig wilde de tegenstander graag 8 tegen 8 spelen, dus omdat we 9 spelers hadden, maar één wissel. Thayla begon als keeper, Stella, Fay B en Anouk stonden achterin opgesteld, Defne, Marceline en Estelle op het middenveld en Daphne en Joelle in de spits. Althans, dat is de opdracht in het begin, maar vaak al direct na het eerste fluitsignaal kunnen we stellen dat posities "flexibel" zijn.....

Direct vanaf het begin zette AFC de tegenstander onder druk en kwam RKDES er niet aan te pas. Kans op kans, maar de keeper van RKDES keepte een prima wedstrijd. Toch moest ze capituleren op een onhoudbaar schot van Joelle, 1-0. Ook daarna nog een paar kansen, maar geen goals, dus werd dit tevens de ruststand. 

De tweede helft kwam RKDES wat meer in haar spel, maar kwamen we niet echt in gevaar. Faye B stond ondertussen op goal en had zelfs zo weinig te doen, dat ze halverwege de 2e helft wisselde met Anouk. Toch kwam RKDES op 1-1. Dit was weliswaar niet verdiend en tegen de verhouding in, maar wel realiteit. Gelukkig gingen de koppies niet hangen, maar werd er gewoon lekker doorgevoetbald. En niet zonder succes, want wederom Joelle beloonde dit met haar tweede goal, 2-1. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en klonk er een waar gejuich van onze meiden. Samen als team hadden ze geknokt en gewonnen van een team dat een paar maanden nog te sterk was gebleken. Onze toppers hebben dus echt progressie geboekt. 

Na twee wedstrijden staan we er prima voor en hier mogen de meiden trots op zijn. Sommige ouders hebben het al over het huren van een rondvaartboot en het bestellen van bekers, maar dat is nog wat voorbarig. Aan de andere kant, je kan er maar beter vroeg bij zijn.....

Volgende week een uitwedstrijd tegen Kon. HFC om 13 uur. Ook tegen dit team hebben we reeds gespeeld (1-2 verloren), dus wederom een prima gelegenheid om te kijken waar we nu staan.

   

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site