Verslag - AFCO9-10M: winnen is toch wel heel lekker

23 januari 2017

De eerste competitiehelft werd weliswaar afgesloten met precies 0 punten, maar iedere week waren onze meiden beter gaan spelen. Hierbij is een speciale vermelding van trainer  Myron op z’n plaats. Ieder woensdag en vrijdag, weer of geen weer, staat hij op het trainingsveld en leert hij onze toppers de fijne kneepjes van het spel. En dit met veel plezier en passie, waardoor de meisjes er ook een hoop lol aan beleven. Kortom, Myron is een toppertje.

Eind december werd de nieuwe indeling bekend gemaakt en na een korte analyse konden we snel concluderen dat we de 2e helft van de (nieuwe) competitie mogelijkheden bood om eens een wedstrijd te winnen. Al is winnen natuurlijk geen doel op zich, het is toch wel eens lekker…..

De meisjes hadden ook wel weer zin in een wedstrijd en afgelopen zaterdag mochten ze thuis aantreden tegen Overbos O9-8M. Jammergenoeg waren Rosa en Elin niet meer van de partij. Zij hebben tijdelijk hun kicksen aan de wilgen gehangen, maar als ze die er weer uithalen, dan zijn ze weer van harte welkom! Ook Anouk ontbrak met een verzwikte enkel.

Klaas was zo vriendelijk om te fluiten en ook hier een compliment op zijn plaats. Foutloos en de hele wedstrijd geen kaart getrokken! Vanaf de eerste minuut kon het publiek zijn ogen niet geloven. AFC speelde tikkie takkie voetbal en was continu in de aanval. Thayla begon op keep en straalde een en al rust uit, Fay B, Fay F en Charlotte heersten in de verdediging, Stella als kilometervreter op het middenveld, Daphne en Joelle voorin als ware plaag voor de verdediging van Overbos. En dan natuurlijk de tweeling Estelle en Marceline, die met hun rust en overzicht zorgen voor de balans in het elftal.

Maar allemaal leuk en aardig, maar als je niet scoort kan je ook niet winnen. Gelukkig bestaat er nog gerechtigheid en na goed samenspel en doorzetten, wist Joelle te scoren, 1-0!!!!!! En toen vlak daarna Stella 2-0 scoorde, werd dit al gevierd of de overwinning al binnen was. Alleen moest het nog rust worden en daarna nog een hele helft gespeeld worden….

De 2e helft werd Overbos wat sterker, vergat AFC dat verdedigen er ook bij hoort en werd het toch vrij onverwacht 2-1. En dan ga je toch denken “het zal toch niet”? De spanning nam toe, veelvuldig hoorde je “hoe lang nog” en toen de scheids voor het einde floot was er vreugde alom. En niet alleen bij de meisjes, maar zeker (of nog meer?) bij de ouders. Winnen is toch wel heel lekker!

Uiteraard smaakt dit naar meer, maar omdat we volgende week vrij zijn, moeten we nog even geduld hebben. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 4/2 thuis om 10.30 uur. U bent van harte welkom!

  

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site