Verslag - MO13-1: Een nieuw seizoen, nieuwe gezichten thuis tegen Nieuw Sloten

12 september 2016

Zaterdag 10 september mochten de meiden van de MO13-1 hun nieuw seizoen aftrappen tegen de MO 13-1 van Nieuw Sloten. Het was een prachtige zomerse dag en geen straf om op gras te gaan spelen. Helaas konden Lisa en Wietske er niet bij zijn, maar met een selectie van 16 legde dat geen druk op het team.

Nu de meiden de stap gemaakt hebben naar het groot veld en nog veel moeten leren leek het leider en trainer/coach Chantal goed om de verzameltijd met een kwartier te vervroegen. En ja hoor, iedereen zat keurig op tijd in de kleedkamer strak in thuis tenue. Juliette, aanvoerder voor deze wedstrijd, nam de meiden naar veld 2 een van de nog twee grasvelden tot de verbouwing van AFC rond is. Met dit aanhoudend mooie weer zeker geen straf om op te voetballen.

De meiden begonnen in een 4-3-3 opstelling meteen sterk met Liliane op goal, Fay en Pilou centraal achterin, Juliette rechtsachter en Charlotte links achter. Izzie mid, mid, Julia rechts van haar en Sanna links. Voorin in de spits Nikkie, rechts op de vleugel Marieke en links voor Sophie. Er werd goed combineert. Aan beide kanten werd het veld goed breed gehouden en kwam er dreiging. Julia met haar krachtige rechter volgende de opdracht van Chantal goed op door keer op keer voorzetten te geven richting Nikkie of Izzie. Van de rechterkant kwam de eerste goal van het seizoen die Nikkie ondanks de verdedigende acties van Nieuw Sloten er toch in kreeg. Veel vreugde alom op het veld en langs de lijn bij de vele nieuwe en oude gezichten, die waren komen kijken.

Nieuw Sloten probeerde de 1-1 te maken maar kwam niet door onze verdediging heen, die keurig na de bal weer veroverd te hebben probeerden op te bouwen. Juliette was hierin de uitblinker en Charlotte en Bella, als nieuwkomers, en Alja deden het ook bijzonder goed. En op onze twee stofzuigers, Pilou en Fay Dyson, was er niets op aan te merken.

Izzie groeide gedurende de wedstrijd steeds meer in zelfvertrouwen en had een aantal mooie rushes op goal. Helaas was het eindproduct er nog net niet en zo eindigde de eerste helft 1-0 voor AFC. In de tweede helft pakten de meiden door en toen zorgde Izzie voor de 2- en 3-0. Nieuw Sloten gaf echter niet op. Ze kwamen soms dichtbij maar wederom werd er op tijd door onze verdedigers en keeper, Khansae, op tijd ingegrepen. Door een beetje te schuiven in de posities kwam Marieke in de spits te staan en maakte niet 1, niet 2 maar meteen drie goals. Allemaal zeer mooi in de hoeken afgemaakt. Eindstand 6-0.

Alle 14 dames hebben alles gegeven, hebben laten zien dat ze snel kunnen leren en samen er ook plezier in hadden. Een geweldige start aan het nieuwe seizoen. Top.

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site