Verslag - Een nieuwe uitdaging

6 september 2016

 

De welverdiende zomervakantie, na een zeer succesvolle seizoen, is alweer voorbij en het nieuwe seizoen is weer van start gegaan. De meiden van de ME1, zijn allemaal teruggekeerd met vijf nieuwe aanwinsten, Isabella, Isabella, Lisa, Charlotte en Liliane om de MO13-1 te vormen. De nieuwe naam geeft het al een beetje weg, namelijk dat de meiden nu de stap hebben gemaakt naar de grote wereld van het veldvoetbal. 11 tegen 11, buitenspel, een heel veld…het is nogal wat om aan te wennen.

Dus een goede zaak om voor de eerste competitiewedstrijd, nog een bekerwedstrijd te mogen spelen uit bij SV Diemen. Het team was helemaal compleet, op tijd en super om te zien hoeveel supporters oud en nieuw mee waren.

De meiden kregen hun instructies van Chantal en gingen geroutineerd te werk aan de warming-up. Het was maar goed ook, want zo in te schatten hadden de meiden van Diemen al een jaar ervaring in deze categorie.

Het eerste deel van de eerste helft ging gelijk op tot onze meiden op zeer onfortuinlijke wijze een strafschop tegen kregen, die door de spits van Diemen verzilverd werd. Niet veel later loste de rechtsbuiten van Diemen een geweldig schot die voor, Khansae, die lekker stond te keepen, echt onhoudbaar was. Juliette, Isabella de la Chambre (aka Bella), Wietske en Alja hielden op de links en rechtsachter posities zich sterk en maakten het de vleugelspelers van Diemen erg lastig. Julia, Marieke, Charlotte en Lisa verdeelden het spel goed in het middenveld en combineerden mooi met Sanna, Nikkie en Sophie. Echter de ervaring en snelheid van de Diemense verdediging maakte het moeilijk om door te breken.

In de tweede helft nam nieuwe aanwinst Liliane de handschoenen over. Gezien zij herstellende was van een gebroken been, deed ze het in dat grote goal erg goed. Het is wel nog wennen met de regels maar dat komt allemaal goed.

Pilou en Fay, centraal achterin, en Isabella Pope centraal midden (aka Izzie) konden een groot deel van de tweede helft, de snelle spits in bedwang houden, maar uiteindelijk speelde Diemen het goed uit en kon de spits, die de buitenspelval omzeilde, doorstomen om de 3 en 4 nul te maken. In de laatste minuten werd het nog 5-0. Een verdiende overwinning voor Diemen, maar misschien een iets geflatteerde uitslag. Alle meiden toonden inzet en gingen door tot de laatste minuut en zo te zien hebben ze allemaal een stuk zelfreflectie om te begrijpen dat er nog veel te leren valt en hard werk nodig is de komende maanden nu ze deze overgang gemaakt hebben. Voor ons allemaal een leuke uitdaging om het een sportief en succesvol seizoen te maken. We hebben er zin in.

 

 

 

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site