Nieuws - Onder19-3 moet diep buigen: 1-8 - JO19-3

15 oktober 2017

Na verdienstelijke gelijke spelen tegen Buitenveldert, Abcoude en WV-HEDW was het vandaag tegen RAP even flink slikken: 1-8.

Uw reporter verschijnt om 13.07 uur  - 07 minuten te laat derhalve – langs de lijn van veld 5. Hij heeft dan al twee goals gemist, waaronder volgens de overlevering een bijzonder fraaie van Nizar. In minuut 17 en minuut 19 twee uitstekend uitgespeelde aanvallen van RAP en de 1-3 staat op het bord. In minuut 23 verschijnt het gedeelte van onze selectie dat dienst deed in Badhoevedorp en een aantal invallers van onder 19-2. Coach Remco heeft deze zondag fors moeten improviseren om twee volwaardige elftallen op het veld te krijgen. Wat omzettingen volgen  en even heb je het idee dat deze wedstrijd nog kan kantelen. Als RAP vlak voor rust uit alweer een mooie aanval de 1-4 aantekent is voor iedere aanwezige duidelijk dat aan deze wedstrijd geen punten overgehouden gaan worden.

In de tweede helft scoort RAP vier keer. Evenzovele keren betreft het een voortreffelijk schot van buiten de zestien, onhoudbaar voor onze grote kleine man Gill. 1-8 is gezien de veldverhoudingen een tikkeltje overdreven, maar dat de tegenstander vandaag – en waarschijnlijk ook morgen -  veel sterker was, daarover hoeft geen twijfel te bestaan. Jammer: te veel onnodig balverlies, het vaak niet goed invullen van de posities en te weinig secure passing. Positief: de wedstrijdinstelling. Ik zag ook bij 1-7 achter nog jongens die fanatiek bleven strijden voor iedere bal en elkaar op een goede manier coachten.

Onder 19-3 heeft volgende week een weekje voetbalvrij. Op 29 oktober vervolgen we ons competitieronde. Ondanks de pijnlijke uitslag van vandaag blijf ik positief gestemd. (Job van Amerongen)

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site