Nieuws - Vogeltje wat zing je vroeg. - JO19-3

9 oktober 2017

Ik heb deze zondagmorgen om 07.00 uur het bed verlaten om onder 19-3 te zien spelen. Ik moet zeggen: het was de moeite meer dan waard.

Tien jongens op tijd aanwezig en een van onze mannen met de domme pech van een lekke band na twintig minuten present.

Helaas konden we vandaag maar elf spelers op de been brengen. Die elf jongens hebben echter ongelooflijk hard gestreden en heel behoorlijk voetbal gespeeld.

Gedurende de eerste helft hebben de mannen van WV-HEDW een overwicht. De 2-1 voorsprong bij rust van de club uit de Watergraafsmeer die overigens werkt aan een wonderschoon nieuw complex, mag verdiend genoemd worden. We krijgen twee goals tegen uit een corner en tussen die twee goals maakt Noah een-op-een met de keeper de 1-1.

De tweede helft is voor rood/zwart. We krijgen een paar zeer fraai uitgespeelde kansen, waarvan we er via Thijs helaas maar een weten te benutten. De gelijkmaker van Thijs is het enige foutje waar de geweldige goalie van WV-HEDW op te betrappen is. In een aantal een-op-een situaties betoont hij zich ijzersterk. Over ijzersterk gesproken: dat mag ook gezegd worden van het optreden van onze goalie Gill.

Ging alles in het veld goed? Zeker niet. Maar ik heb genoten van de strijd en de scherpte van onze mannen die op een blubberig veld met volledige overgave speelden. Een heel contrast met  de apathie van het Nederlands elftal in Belarus. Ook heel fijn: 90 minuten opperste concentratie.

Voor wie oog heeft voor detail gebeurden er mooie dingen. De bal gaat uit en de grensrechter en tevens auteur van dit verslag kent een inworp toe aan AFC. Voordat de grensrechter de bal uit de bosjes heeft kunnen vissen is een wisselspeler van WV-HEDW al uit de dug-out opgestaan, heeft de bal opgeraapt en aan een voetballer van AFC overhandigd. Nog een voorbeeld van de sportiviteit waardoor deze wedstrijd zich kenmerkte. Ik zie een inworp voor WV-HEDW , maar een van hun spelers zegt de bal nog aangeraakt te hebben. Symptomen waar ook voetballers in de hogere regionen wel eens last van mogen hebben.

Mannen, dank voor een mooie zondagmorgen! Beterschap voor onze trainer Remco en voor wat betreft de wedstrijd tegen RAP volgende week: zelfde drankje doorgaan!
(Job van Amerongen)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site