Nieuws - Veel strijd en bij vlagen goed voetbal in Abcoude. - JO19-3

2 oktober 2017

Na 1-1 in de Buitenveldertderby, togen de jongens van onder 19-3 naar Abcoude om te voetballen tegen de plaatselijke FC. Voor de neutrale toeschouwer was het een buitengewoon vrolijke middag met zes goals, keurig verdeeld over beide ploegen. Het AFC-legioen vertrok na het laatste fluitsignaal toch licht teleurgesteld richting Amsterdam. Drie minuten voor tijd viel nog de 3-3. Overigens een schitterende goal van onze vrienden uit Abcoude.

Over schitterende goals gesproken: onze jongens maakten er vandaag drie. Voorbereiding van Thijs – een pass precies op de juiste snelheid – en afronding door Noah strijden om voorrang in schoonheid bij de 1-1. De 2-2 is een schitterend schot van ver buiten de zestien. De doelpuntenmaker heet Jonas. Nummer 3 – en de eerste keer dat we op voorsprong komen – is wat uw verslaggever betreft de mooiste. Een perfect uitgevoerde counter over meerdere schijven en Kiro schiet binnen.

Wat viel op naast de goals? Een rommelige eerste vijfentwintig minuten. Veel onnodig balverlies, matig positiespel en veel onzorgvuldigheden in de passing. Daarna werd het spel beter, vooral omdat onze jongens hun taken goed uitvoerden en veel strijd leverden. Dat had mogen resulteren in een overwinning, maar objectief en genuanceerd – en dat ben ik uiteraard niet –  beschouwd was 3-3 een goede uitslag.

De onpartijdige deed zijn naam eer aan door ook daadwerkelijk onpartijdig te fluiten. Remco wordt bedankt voor de actieve en kundige coaching en ik zag ook een AFC vlaggenist die zich uitstekend van zijn taak kweet.

Jongens, volgende week graag niet eerst vijfentwintig minuten vrijaf en direct zo spelen als vandaag de laatste vijfenzestig minuten. Met die instelling voorzie ik een mooi seizoen. (Job van Amerongen)

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site