Nieuws - Memorabele zege onder 19-2 - JO19-2

13 november 2017

De morgenstond heeft wederom goud in de mond. 09.00 aftrappen, Sporting Martinus wacht. We zitten 'prettig ruim' in onze wissels en het gros van de voetballers is mooi op tijd aanwezig. Helaas is scheidsrechtrer Til ziek.Van deze plek een voorspoedig herstel gewenst. Brian neemt als scheidsrechter de honneurs waar en doet dat wat mij betreft voortreffelijk.

Een gelijk opgaande strijd in de eerste helft. Terwijl ik me probeer te concentreren op het vlaggen hoor ik trainer Remco mopperen dat ons spel zonder bal niet goed is en dat het speelveld kleiner moet worden gemaakt. Op de een of andere manier heb ik bij die laatste term altijd de associatie van duizenden kleine kaboutertjes die de krampactig alle lijnen naar elkaar proberen te drukken, maar ik ben dan ook geen trainer. Ik zie vooral goed combinatievoetbal. Van beide ploegen overigens. Dat voetbal resulteert in weinig kansen. Onze vrienden uit Amstelveen zijn met de schaarse kansen die ze krijgen wel dodelijk efficient en dus gaan we met een katterige 0-2 achterstand de rust in.

De tweede helft is vijf minuten oud en Sporting Martinus krijgt een grote kans. Het  team appelleert dat de bal over de doellijn is geweest en op dit punt is het tijd voor een bekentenis: de AFC-grensrechter - toevallig ook de schrijver van dit verslag - staat verkeerd, namelijk niet op gelijke hoogte met de doellijn. Daardoor zie ik niet of de bal de doellijn al of niet heeft overschreden. Een scheidsrechter hoort in een dergelijk geval te kunnen vertrouwen op zijn grensrechter en ik schiet dus tekort. Ik bied aan trainer en voetballers van Martinus mijn excuses aan in de volle wetenschap dat dit niet voldoende is en in het hiernamaals een volgende en definitieve beoordeling wacht.

De wedstrijd kantelt. Jonas maakt de 1-2 en uit een schitterende vrij trap de 2-2. Wanneer de de 3-2 maakt, is de juichkreet van de trainer tot ver voorbij station Zuid/WTC te horen. Sporting Martinus is aangeslagen, maar niet gebroken en produceert de gelijkmaker: 3-3. Een treffer die door het Amstelveense legioen luidruchtig gevierd wordt. De onzen rechten de rug en scoren in de laatste elf minuten van de wedstrijd nog twee keer via Youness en Nizar. De eerste competitieoverwinning van onder 19-2 is een feit en dolle taferelen op en rond het veld. Geweldig gedaan, jongens. Uw verslaggever is er - de maandagmorgen na de wedstrijd - nog aangedaan van. (Job van Amerongen)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site