Nieuws - ONDER 17-4 'VERLIEST' MET 4-4 van CTO'70 - JO17-4

14 mei 2017

Europese wedstrijden hebben soms een bizar verloop. Maar wedstrijden in het Amstedamse amateurvoetbal moeten ook niet buiten beschouwing gelaten worden. Zo stond onder 17-4 vandaag met 4-1 voor bij de rust tege CTO'70 en eindigde de wedstrijd in een puntendeling.

De voorsprong bij rust was overigens geflatteerd. De eerste negentien zijn we heer en meester en zorgen we voor een afronding tegen honderd procent via Boaz, David en weer Boaz uit een strafschop voor 3-0. CTO is geen moment gebroken en neemt resoluut het heft in handen. Er ontstaan legio kansen voor onze gasten, maar die worden allemaal gemist. Zelfs een strafschop belandt naast onze eminente invalkeeper Mees op de paal. Als Thijs vervolgens de 4-0 maakt, zou je logischerwijs denken dat we gaan winnen. Toch blijft het onbestemde gevoel bestaan, zeker als CTO uit een prachtige aanval de 4-1 maakt. Uw verslaggever is in de rust allerminst zeker van de overwinning. Dat blijkt terecht.

De eerste twintig minuten na de rust doorstaan we met kunst en vliegwerk de storm. Thijs heeft zelfs de - waarschijnlijk bevrijdende - 5-1 op de schoen, maar de keeper van CTO redt stijlvol. Negentien minuten voor tijd valt de 4-2 en acht minuten later de 4-3. Het is niet meer en niet minder het gevolg van het grote overwicht en het doorzettingsvermogen van onze tegenstander. We denken op het tandvlees de 4-3 over de streep te kunnen trekken, maar drie minuten voor tijd valt toch de 4-4. uit de kluts. Maar ten zeerste verdiend voor CTO. Mees redt ons met een fantastische redding voor nog meer narigheid en aan de andere kant marcheert Daan dapper door het strafschopgebied van CTO. De onzen zijn echter moe en hij kan de bal niet kwijt. Corner en einde wedstrijd.

Mannen, wij hebben gestreden en naar onze mogelijkheden gevoetbald. Natuurlijk zuur om een grote voorsprong te verspelen en met iets meer gogme hadden we een overwinning uit de strijd kunnen slepen. Ik wil jullie complimenteren voor de geweldige strijdlust. Dat onze tegenstander beter voetbalde is geen schande.

Jullie kunnen volgende week mijn voorspelling - zestien punten uit veertien wedstrijden - via een overwinning op Martinus doen uitkomen. Voor een promovendus is dat gewoon prima! (Job)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site