Nieuws - Nog vragen? - JO17-4

30 april 2017

Er was vier keer op rij verloren en dat hoort niet bij onder 17-4. Er viel dus wat recht te zetten en dat werd dan ook gedaan. Rood/zwart dartelde in een heerlijke lentezonnetje over het feit gelijk lammetjes in de wei.

 

In de eerste helft heeft Buitenboys misschien wel meer balbezit, maar de beste kansen zijn voor AFC. Harley - zeer veel dank voor een prima invalbeurt en dat geldt ook voor invaller Zana - rondt na twaalf minuten af, na een uitstekende voorzet van Yassin. Ik zie uitstekend combinatiespel, waar keer op keer grote dreiging van uit gaat. Toch duurt het tot minuut 38 voor de 0-2 maken. Dotan schiet van grote afstand raak, het is een schoonheid van een goal en hoewel je altijd voorzichtig moet zijn, heeft het legioen de stellige overtuiging dat Buitenboys deze tik niet meer te boven komt.

 

We spelen zeven minuten in de tweede helft wanneer alweer Dotan de 0-3 aantekent. We gaan dan wel uit van een onverwachte comfortabele overwinning - thuis was met moeite en eigenlijk niet helemaal verdiend van deze tegenstander met 3-2 gewonnen - maar dat een monsterscore in het verschiet ligt gelooft eigenlijk niemand. Toch komt die monsterscore er via Yassin, twee keer Dotan, nog eens Yassin, Boaz, Jonathan en Thijs wel. Omdat onze tegenstander bij 0-4 nog iets terug doet, staat er na twee keer veertig minuten uiteindelijk 1-10 op het scorebord. Dat is een bizar grote uitslag. Zeker wanneer je de stand op de ranglijst in ogenschouw neemt, is het er eentje in de categorie PSV-Feijenoord 10-0. ( seizoen 2010/2011) Toch laat de uitslag zich zeker niet verklaren door een totale offday van onze tegenstander. We speelden zelf ook heel erg goed. Om niet te zeggen wervelend. Het is veelzeggend dat in het tweede bedrijf de keeper van Buitenboys nog een aantal uitstekende reddingen verrichtte.

 

Mannen, jullie zijn boven jezelf uitgestegen deze middag. Zou een afgesloten A1 jullie extra gemotiveerd hebben? Ik weet het niet. Feit is dat ik heb genoten! De leidsman was echt onafhankelijk en floot ook nog eens uitstekend. Over leidsman gesproken: in het verslag van vorige week vergat ik het fluiten van scheidsrechter Gomez van een grote pluim te voorzien. Hij kwam eigenlijk om een seniorenwedstrijd tussen AFC en JOS Watergraafsmeer te fluiten, maar toen die wedstrijd niet door bleek te gaan was hij zeer bereidwillig om onder 17-4 van AFC tegen SDZ te fluiten. Dat deed hij meer dan voortreffelijk.


Volgende week wacht koploper Sporting Almere. Laten we niet naar de ranglijst kijken, maar van onze eigen kracht uit gaan. Wij kunnen namelijk 'best wel' voetballen. (Job)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site