Nieuws - Onder 17-4 is het even helemaal kwijt - JO17-4

9 april 2017

Wederom een zonovergoten zondag. Uw reporter reist op de fiets naar CTO'70. Geen hoogvlieger in onze poule in de derde klasse, maar dat zijn wij ook niet. Hij hoopt dat voetballen onder de rook van de Amsterdam Arena onze jongens tot grote daden zal inspireren, maar dat blijkt ijdele hoop. Na tachtig minuten staat er 4-0 voor onze tegenstander op het bord. Een verdiende, zij het geflatteerde overwinning.

Na twaalf minuten opent CTO de score met een mooie goal van de linksbuiten. Daarna golft het spel op en neer, waarbij de betere kansen wel voor onze tegenstander zijn. Met slechts 1-0 achter aan de thee. Dat biedt nog voldoende perspectieven. Helaas is de tweede helft nog geen vijf minuten oud als nummer twee in de touwen ligt. Na die tweede goal van CTO zijn we wel de betere partij, maar verder dan een schot van Yassin tegen de paal komen we niet. Ik moet ook eerlijk zeggen: ons spel is te gehaast, te zeer gebaseerd op lange halen gauw thuis en met onzorgvuldig combinatievoetbal. De inzet is met rapportcijfer '7' voldoende, maar wij moeten een '9' halen om het tegenstanders in deze klasse moeilijk te maken. Tussen minuut 85 en minuut 90 vallen ook nog de 3-0 en de 4-0. Dat is gezien het spelbeeld zeker overdreven, maar helaas wel een feit.

Volgende week zoeken we eieren en spelen we haasje over. 23 en 30 april wachten wedstrijden tegen SDZ en Buitenboys. Laten we zorgen dat we er dan weer staan. Dotan en Tijn voorspoedig herstel gewenst. Adam bedankt voor je invalbeurt en Michiel zeer bedankt voor je bereidheid tot invallen. Wat een vette pech dat je bij de warming-up moest afhaken. Niets positief deze zondag? Jawel. Prachtig weer en Ajax nog maar 01 punt achter op Feyenoord. Ik voorspel u een Amsterdamse titel in het betaalde voetbal. (Job)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site