Nieuws - Onder 17-4 viert nationale Thijsdag in Amstelveen - JO17-4

19 maart 2017

Onstuimige wind bij aanvang van onze wedstrijd tegen Sporting Martinus. De rugwind geeft onze jongens voor de rust vleugels. Binnen zeventien minuten staan we met 0-4 voor en in alle doelpunten speelt onze Thijs - wat speelde je geweldig, jongen! - een hoofdrol. De 0-1 maakt Thijs  na een ouderwetse 'Heinz Kroket' - Ajax had in de zeventiger jaren van de vorige eeuw een keeper die nog wel eens een balletje losliet. De supporters van Ajax koppelden dat aan de temperatuur van de bal - de tweede na een prachtige voorzet van Daan, heel mooi uit de lucht in de hoek geschoten waarbij de keeper aan de grond genageld staat. Bij 0-3 een heel subtiel tikje van Thijs op Daan, waar ook weer prima combinatievoetbal aan vooraf gaat. De afronding van Daan mag er ook wezen. Bij 0-4 staat Thijs ook weer op de goede plek om snoeihard binnen te schieten. 'Thijssie Kanon' doet zijn bijnaam weer eer aan.

Na de 0-4 gaan we teveel achterover leunen. Toch halen we ongeschonden de rust. Onze invaldoelman Ruben - geweldig dat je erbij kon zijn! - keept een prima wedstrijd. Na de rust zijn we het gedurende elf minuten even helemaal kwijt. Sporting Martinus profiteert optimaal en scoort drie keer. Toch weer billen knijpen dus. Het legioen vreest een ineenstorting, maar onze jongens rechten de rug en geven na de 3-4 geen kans meer weg. Goed doorzetten van Daan en David rondt beheerst af: 3-5. De 3-6 van Yassin vlak voor tijd geeft de krachtsverhoudingen eigenlijk wel goed weer.

Zes wedstrijden gespeeld en negen punten. Dat is voor een promovendus heel goed. Man of the match? Gekozen werd Daan, maar de alom aanwezige Thijs had ook gekund. Of Robin: geblesseerd, maar toch gewoon aanwezig om naar onze match te komen kijken. Dat is klasse.

Na vele uitwedstrijden volgen nu in ieder geval twee thuiswedstrijden. Volgende week willen we het koploper Waterwijk op 'Goedgenoeg' echt moeilijk maken. Wanneer iedereen zijn niveau haalt, moet dat kunnen! (Job)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site