Nieuws - Prachtige overwinning onder 17-4 tegen SDZ: 0-1 - JO17-4

26 februari 2017

 

27 november 2016. 2-8 bij Swift. Dat was de laatste overwinning van onder 17-4. De laatste keer dat onder 17-4 gescoord had, wilt u weten? 04 december 2016 in de 2-2 bij FC Weesp. We waren er aan toe, drie punten. En we pakten ze vandaag bij SDZ: 0-1. Zeer verdiend en het resultaat van noeste arbeid en goed verzorgd voetbal.

 

 

Door vakantie konden we geen beroep doen op Olaf, Thijs, Tijn, Job en Jonathan. Op de wedstrijddag vernamen we ook Louis door ziekte - van harte beterschap! - niet aan het wedstrijdformulier te kunnen toevoegen. Met Reyer - keeper in onder 17-3, maar vandaag onze spits - Michiel en Adam hadden we echter uitstekende vervangers. Jongens, heel veel dank voor het invallen. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat we van jullie hebben genoten.

 

 

In de eerste helft hebben we al meer balbezit dan onze tegenstander uit Amsterdam West. De kansen zijn echter zeer schaars. Wat het legioen goed bevalt is de enorme strijdvaardigheid. Met 0-0 aan de limonade. Gezien het wedstrijdbeeld een logische stand.

 

 

In de tweede helft dringen de onzen verder aan en ontstaan er ook kansen, niet groot in aantal. Onze verdediging staat tegelijkertijd als een huis. De hele achterhoede speelde voortreffelijk, maar toonbeeld van onze onverzettelijkheid vond ik vandaag Jonah. Sterk in de balafname, sterk in de passing en prima positiespel.

 

 

Met nog twaalf minuten te gaan wordt Yassin na fraai dribbelwerk op vijfentwintig meter van de goal aangetikt. Terecht besluit de scheidsrechter tot een vrije trap. Vergeet Hakim Ziyech. Vergeet Lasse Schone. Voor de ouderen onder ons: vergeet Michel Platini. Maar onthoudt de naam Reyer Clumpkens. Over het muurtje in de rechterbovenhoek. Fe-no-me-naal. Ik weet zeker: mooier zijn ze door een speler van een AFC elftal dit weekeinde niet gemaakt.

 

 

We krijgen in het laatste gedeelte van de wedstrijd voldoende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar verzuimen dat. Daarom is het toch billen knijpen tot het laatste fluitsignaal. Maar als dat klinkt kunnen de handen omhoog. Laat deze prachtige middag in West een voorbode zijn voor meer moois!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site