Nieuws - Een ongewone ervaring: onder 17-4 verliest - JO17-4

11 december 2016

Voor de derde opeenvolgende week een wedstrijd op vreemde bodem, dit keer bij de koninklijke HFC in Haarlem. Jonathan en Olaf door ziekte en nare stekende beesten afwezig. Vanaf deze plek veel sterkte gewenst. De tegenstander gooit vanaf het fluitsignaal de (beschaafde) beuk erin. Het heeft er de hele wedstrijd de schijn van dat ze net iets grager willen winnen dan wij. Dat gebeurt dan ook: 1-0. Die 1-0 wordt in minuut 23 gemaakt en de voorsprong voor HFC is verdiend te noemen. Onze Haarlemse tegenstander krijgt de kans om de voorsprong uit te breiden, maar goed keeperswerk van Robin staat dat in de weg. Vlak voor de rust moet Louis uitvallen met een enkelblessure. Dat is een zware aderlating. De tackle is weliswaar niet met kwade intenties ingezet, maar wel 'een tikkeltje onbesuisd'. Zonder Louis verder in de tweede helft. Dat maakt het perspectief niet fijner.

Na de rust zijn we zoals dat heet optisch sterker. We hebben meer balbezit, maar weten met dat balbezit te weinig creatiefs te doen. Uw reporter telt twee uitgespeelde kansen in tachtig minuten voetbal. Dat is aan de karige kant. Ook in de tweede helft zijn de betere kansen voor HFC en als de scheidsrechter afblaast kan de 1-0 nederlaag onmogelijk onverdiend genoemd worden. Waar we vorige week met 2-2 te weinig kregen voor bij vlagen oogstrelend tikki-takka voetbal, was het vandaag te weinig geordend, te slordig en te weinig dreigend. Wat na twaalf wedstrijden overblijft is echter een goed gevoel: negen keer gewonnen, twee keer gelijk en een keer verloren. We hopen dat de bond ons de gelegenheid wil geven om de wedstrijd tegen Abcoude om het najaarskampioenschap in onze klasse te spelen. Beide teams hebben deze competitie gedomineerd en dat er moet worden uitgemaakt wie de sterkste is, lijkt me niet meer dan redelijk.

Tot zover voorlopig. Het is winterstop. Ik kan nu al bijna niet meer wachten tot ie weer gaat rollen. Iedereen prachtige feestdagen en een heel goed begin van het nieuwe jaar gewenst. (Job)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site