Nieuws - Uitstekend voetbal, teleurstellend resultaat - JO17-4

4 december 2016

Naar Weesp ging de reis vandaag. Zonder Jonathan, geveld door de griep. Wij wensen hem van deze plek een voorspoedig herstel toe. Vanaf het beginsignaal is het duidelijk dat Weesp niet voor niets hoog geklasseerd is. Er ontspint zich een wedstrijd waarnaar het buitengewoon leuk kijken is.  Twee ploegen die goed verzorgd voetbal spelen en twee keepers die heel goed raad weten met spelers die zich in scoringspositie manoeuvreren. Ruststand 0-0. Niets op af te dingen.

Hoewel Weesp ook in de tweede helft gevaarlijk blijft, zijn de onzen de tweede helft de bovenliggende partij. We scoren echter niet en Weesp doet dat uit een mooie aanval wel. 1-0 achter. De rug wordt gerecht en de blik gaat voorwaarts. Het veldspel blijft zeer verzorgd. Onze mannen weten elkaar heel goed te vinden. Minuut 23 en daar is Thijs met een prachtige schijnbeweging van het lichaam en een al even fraaie afronding: 1-1. De 1-2 van David valt ook al uit een prachtige aanval. Wij hebben zoals dat heet het momentum, maar vergeten de genadeklap uit te delen door de 1-3 te maken. Uit het niets valt vlak voor tijd de 2-2. Buitengewoon spijtig. Het doet echter niets af aan de uitstekende teamprestatie. Ik zag strijd, goed voetbal en de absolute wil om te winnen. Wat wil je nog meer? Misschien drie punten. Nou ja...

Praktisch in het fluitsignaal van de scheidsrechter nog een benauwd moment. Boaz moet er geblesseerd af. 'Gekneusd hoofd, verrekte nek, verder is Boaz best ok'. Aldus de geruststellende wooreden van de  moeder. Dat is goed nieuws! Ook goed nieuws: onze naaste belager Abcoude speelt gelijk tegen TOS Actief. Ons ene puntje voorsprong blijft derhalve gehandhaafd.

Volgende week de laatste wedsdtrijd voor de winterstop tegen de koninklijke in Haarlem. Na vandaag zie ik die wedstrijd met extra veel vertrouwen tegemoet.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site