Nieuws - EERSTE VERLIESPUNTEN MOETEN WAARSCHUWING ZIJN VOOR ONDER 17-4 - JO17-4

20 november 2016

Buitengewoon guur herfstweer en dus zeer toepasselijk om juist vandaag tegen Waterrijk - pardon, Waterwijk - te moeten voetballen. De elementen hebben flink grip op de wedstrijd, maar daar hebben beide partijen last van. Reeds na twee minuten schiet Boaz buitengewoon fraai de 1-0 binnen en acht minuten later maakt David na een vlot lopende aanval de 2-0. Kat in het bakkie? Geenszins want onze tegenstander uit Almere verblikt of verbloost niet onder deze tegenslagen en scoort uit drie aanvallen twee keer. 2-2 en we kunnen weer opnieuw beginnen. Daar moet wel bij opgemerkt worden dat wij in de tussenliggende periode ook drie opgelegde kansen missen en dat twee goals worden afgekeurd, waarvan een naar de mening van velen niet terecht. Enfin, niet zeiken en zemelen over grensrechter en scheidsrechter is ons credo. Dotan jast van grote afstand een bal erin en toch nog 3-2 bij rust. Uw reporter kan enig chagrijn niet onderdrukken omdat we met 5-2 voor aan de thee hadden moeten gaan.

De tweede helft gaat gelijk op en Waterwijk lijkt iets beter. Toch krijgen wij, in het bijzonder in de eerste tien minuten van het tweede bedrijf, de beste kansen. De scherpte voor de goal ontbreekt echter. En als de bal aan de ene kant niet in het netje ploft dan geschiedt dat aan de andere kant wel vaak. Zo ook vandaag. Zeventien minuten voor het einde maakt Waterwijk 3-3. Daarna ontspint zich een hard gevecht, waarbij wel hard gewerkt wordt - hulde daarvoor - maar niet goed wordt gevoetbald. Technisch zijn we zonder meer de betere ploeg, maar tegen teams die het bikkelen tot kunst hebben verheven, hebben wij het traditioneel zwaar. Dat we pas na negen wedstrijden averij oplopen, mag eigenlijk een wonder heten.

Beste mannen, iedereen haalt alles uit de kast tegen de koploper. Dat is vandaag maar weer eens gebleken. Daar moeten wij - naast goed voetbal - ook bloed, zweet en tranen tegenover stellen. We gaan nog drie pittige uitwedstrijden voor de winterstop tegemoet. Ik zie jullie graag 'back on the winning track', te beginnen volgende week aan het Olympiaplein tegen Swift. Go for it!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site