Nieuws - 24 uit 8. En het kan nog beter! - JO17-4

16 november 2016

De achtste competitiewedstrijd van onder 17-4 bracht ook de achtste overwinning van het seizoen. Het werd op een druilerig 'Goedgenoeg' 5-0. Onze tegenstander was het Almeerse AS'80, dat om 09.00 uur met tien man aan de aftrap verscheen. Door verschillende soorten ongemak konden wij ook maar twaalf man op de been brengen, waarbij we in vergelijking met de tegenstander natuurlijk in een luxe positie verkeerden. Daniel, Pierre en Jonathan: voorspoedig herstel toegewenst.

Scheidsrechter Van Amerongen -  in een ongemeen vlot Adidas trainingspak- is keurig op tijd. Aftrappen maar. Na zeventien minuten scoort Daan van buiten de zestien de 1-0. Naar ik durf te beweren het enige hoogtepunt van de eerste helft. Voor de rest is het hotsenknotsbegoniavoetbal van het zuiverste water. We hebben betere voetballers en een man meer op het veld. En toch weten we niet te profiteren. 1-0 bij rust is erg mager.

De tweede helft wordt er niet goed, maar wel beter gespeeld. In het bijzonder het positiespel is van hoger niveau. Met de slagvaardigheid voor de goal kan het wel beter en dus blijft het tot minuut 23 van de tweede helft nagel bijten voor het legioen. Wij kennen allen het treurige verhaal van kansen die niet worden benut en goals die dan aan de andere kant vallen. Gelukkig, daar is de 2-0 en Daan is opnieuw de maker. In de resterende zeventien minuten volgen er nog drie van Tijn, nog een keer Daan en Boaz. 5-0 is conform het krachtsverschil en ogenschijnlijk een mooie uitslag. En toch knaagt er iets.

Zondag wacht met Waterwijk een nieuwe tegenstander uit de Flevopolder. Meer richtinggevend voetbal is dan gewenst. Niet zo maar een beetje voor het vaderland weg ballen dus. Niet alleen het resultaat telt. We willen ook leuk voetbal zien!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site