Nieuws - Afscheid - JO17-4

21 mei 2017

Onder 17-4 speelde vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. We verloren in een rommelige wedstrijd terecht met 0-2 van Sporting Martinus. Nadat we eerder in Amstelveen dit seizoen met 3-6 wonnen, waren de Amstelveners vandaag gewoonweg beter. Na de promotie uit de vierde klasse in de winterstop speelden we een paar uitstekende wedstrijden, met als uitschieters de 3-6 overwinning in Amstelveen en de 1-10 tegen Buitenboys in Almere. We haalden 13 punten uit vier wedstrijden en dat hadden er eigenlijk vijf mneer moeten zijn. Na de tweede plaats in de najaarscompetitie - verloren kampioenswedstrijd tegen Abcoude - mogen we overall spreken van een geslaagd seizoen. Na afloop van de wedstrijd stond onze onvolprezen coach Ariel Vida uitvoerig stil bij het afgelopen seizoen. Terecht roemde hij het collectief. Onze jongens zijn een goed stel. Als voetballers en als mens. Ik heb elke week genoten van jullie positiviteit en het feit dat jullie elkaar coachen, zonderr dat er wordt gescholden. Dat is voorwaar niet vanzelfsprekend.

We namen vandaag van twee van onze jongens afscheid. Tijn en Jonathan stoppen na een groot aantal jaren bij AFC. Een bloemenhulde en een applauswissel vielen hen vandaag ten deel. Tijn was onze stille kracht op het middenveld. Een jongen die nooit verzaakte en altijd bezweet het veld af kwam. Jonathan was technisch vaardig en op meerdere plekken inzetbaar. We zagen dit seizoen een aantal fraaie goals van hem. Voor beide jongens geldt dat ze waarachtige ambassadeurs van AFC zijn geweest. Voorbeeldig in gedrag, voorbeeldig in collegialiteit. Ik kan me niets anders voorstellen dan dat de carriere van beide jongens kaartloos is geweest. Zeer veel dank voor alles, ook aan vader Huib en moeder Maryse. Zij waren jarenlang voorbeeldige dienaren in het legioen en ook zij zullen gemist worden.

Wat het nieuwe seizoen gaat brengen, is nog niet duidelijk. Sommige jongens willen graag hoger spelen. Voor anderen is dat veel minder belangrijk. De mensen die zich gaan bezighouden met de selecties voor volgend jaar hebben aangegeven zoveel mogelijk rekening te gaan houden met de voorkeuren. We gaan het zien. Hoe dan ook kijken Ariel en ik terug op twee mooie seizoenen met deze selectie. Allemaal een prachtige zomer gewenst, tot ziens na de zomer op 'Goedgenoeg' en Jonathan en Tijn: over twee jaar een comeback in het studentenelftal AFC 9? (Job)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site