Nieuws - De kop is eraf: 1e kompetitiewedstrijd! - JO16-1

6 september 2020

Thuis tegen DSS uit Haarlem werd het een spannende wedstrijd , met het accent op strijd. De uitslag , 4-1 winst na een 2-0 ruststand, leverde een verdiende 3 punten op, maar makkelijk ging het niet. We startten goed en scoorden na 18 minuten via een mooie flankaanval een mooie goal: Sierd kapte , na een fraaie rush, zijn man uit en schoot onhoudbaar in de verre hoek.

DSS roerde zich ook en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar Noah stond uitstekend te keepen vandaag en hield de nul. En wederom was het AFC dat na een prima aanval via David de 2-0 aantekende in de 25e minuut. Vlak voor rust bijna de aansluitingstreffer door DSS maar gelukkig voor ons gebeurde dat niet.

De 2e helft zette DSS stevig aan en hadden wij het moeilijk: o.a. een afstandschot kon door Noah nog maar net, via de lat tot corner worden verwerkt. Na een klein kwartier kwam AFC weer beter in het spel en zagen we een aantal fraaie combinatie aanvallen. En kregen we een paar corners waarvan uit de 3e door Kick werd gescoord: koppend die nog werd gekeerd door hun keeper, maar Kick reageerde razendsnel en met een sliding tikte hij de bal alsnog binnen. Nog 20 minuten te gaan en DSS speelde alles of niets. Daarvan profiteerde AFC en Sem maakte met een fraaie 20 meter bal in de kruising de 4-0. Dat kon toch niet meer misgaan........maar binnen 5 minuten lag de 4-1 erin.

De vermoeidheid was duidelijk te zien ( gelukkig bij beide ploegen) en bij AFC moesten er een paar spelers met kramp en blessure het veld uit . Maar de tegenstander was ook niet scherp meer dus de wat ruim uitgevallen overwinning was behaald! Beide ploegen hebben hard gewerkt onder uitstekende leiding van de scheidsrechter, waarvoor dank.

Wie deden het: Noah ( Man-of-the-Match), Tijl, Kick (1 maal), Yannick ( 2e Man-of-the-Match), Vince ( 50e min. door Felix), David ( 1 maal), Arda, Nick (40e min. door Stephan), Sem ( 1 maal), Ian ( 40e min. door Bilal), Sierd ( 1 maal). Geblesseerd op de bank: Ilias. Ziek thuis: Rafael. Volgende week geen kompetitie, de week erna zondag 20 sept uit bij VVA Spartaan, aanvang 12.00 uur.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site