Nieuws - Vol aan de bak!! - JO16-1

2 februari 2020

Tegen De Dijk O17-1 moest AFC alles uit de kast halen om tot een goed resultaat te komen. Zij hadden hun eerste 2 wedstrijden gewonnen en kwamen met strijd en aanvallende bedoelingen in het veld. Het werd een wedstrijd "op scherp" met hachelijke momenten, kansen voor beide ploegen met uiteindelijk de winst voor AFC.

Al na 4 minuten stonden we met 0-1 achter, na matig verdedigend werk. En wisten we direct dat De Dijk aanvallend snelle mensen had die bereid waren erin te klappen Maar AFC kan voetballen en dat deden we dan ook. De druk lag op hun helft maar het duurde tot de 25e minuut tot Milos er fraai 1-1 van maakte. En AFC ging door want 5 minuten later nam Julian een vrije trap die hij fanatstisch in de kruising liet draaien : 2-1.

De Dijk sloeg onmiddellijk terug, pompte de ballen naar voren en kreeg tot 3 keer toe een grote kans maar nu stond keeper Flemming de gelijkmaker in de weg.Rust.

De 2e helft was nog geen minuut oud of , weer door aarzelend ingrijpen achterin waarvan De Dijk profiteerde, of het stond:  2-2. Wat zat er in de thee? Waren we wakker?

Het bleek van wel want 10 minuten later dook de na rust ingevallen Sander ( na een vol jaar blessureleed weer op het veld!) een goed genomen vrije trap met een kopbal in het net: 3-2.

Het spel ging op en neer, waarbij ook De Dijk wederom een paar keer gevaarlijk dichtbij hun 3e treffer was, mede door een aantal corners. Maar nu stond onze verdediging beter en ook onze aanvallen hadden veel dreiging. Zoveel dat De Dijk tot 2 maal toe , aan de rand van de 16 een doorgebroken speler onderuit trok ( direct rood?) waardoor een grote kans op een 4e doelpunt werd voorkomen. Een van hun verdedigers pakte daarmee zijn 2e gele kaart en het laatste kwartier stonden zij dus met 1 man minder. En daarvan profiteerde AFC , met opkomende spelers enb het was 10 minuten voor tijd dat wederom Milos scoorde na een goede combinatie aanval: 4-2.

Vlak voor tijd was het toch weer De Dijk dat een open kans kreeg maar het was wederom Flemming die met een reflex de bal tegenhield en gelukkig voor ons werd de rebound over geschoten. Stevige, beetje "Engelse" wedstrijd, waarmee we de 3 punten hebben veroverd. Klasse mannen!

Wie deden het: Flemming, Didier, Aram, Edward, Julian ( 1 maal), Pieter ( 60e min. door Jan), Job, Eran ( 41e min. door Sander: 1 maal), Max, Milos ( Man-of-the-Match; 2 maal), Simao ( 41 e min. door Matthijs). Op de bank geblesseerd : Benjamin, Davy, Liam. Afwezig Guus.

Volgende week uit bij Zeeburgia.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site