Nieuws - De volgende ronde!! - JO16-1

22 december 2019

ATTENTIE: aanvangstijdstip kompetitie thuis op 19 jan. is gewijzigd naar 9.00 uur.....!

Op zondag 22 dec. ( hoe verzint de KNVB het....) mochten we uit bij Purmerend O 17-1, herfstkampioen in de andere hoofdklasse, voor de beker voetballen. Die wedstrijd had natuurlijk ook op 12 januari gespeeld kunnen worden, wanneer iedereen terug zou zijn van vakantie, en dan was het een lekkere "oefenwedstrijd" geweest met het oog op de voorjaarscompetitie, maar dat kon niet bij de KNVB.

Dus beide teams moesten met een aantal invallers zorgen dat er in ieder geval 11 tegen 11 gespeeld kon worden. Gelukkig vielen de weersomstandigheden mee en werd het een  open wedstrijd, waarin AFC de eerste helft het beste  voetbal liet zien en na 25 minuten door Niels op 0-1 kwam. Daarna ging Purmerend iets feller spelen en ze kwamen een paar keer dicht bij de 1-1 maar Flemming deed waar hij goed in is, zijn doel schoon houden!. Ook AFC had kansen op een tweede treffer, waarbij we een aantal keren onterecht voor buitenspel werden teruggefloten.

Na rust ging Purmerend vaker met de lange bal van achteruit spelen en daar hadden we onze handen aan vol. Maar de AFC verdediging stond positioneel goed en ook het middenveld werkte hard waardoor onze tegenstander niet de ruimte kreeg om door te breken. Wel werden zij gevaarlijk uit een paar scherp aangesneden vrije trappen, maar wederom was het Flemming die veel ballen klemvast kon onderscheppen.
AFC moest het nu van counters hebben en dat lukte minder goed dan in de eerste helft. Maar na bijna 20 minuten was het Didier, die vanaf grote afstand de keeper verschalkte met een fantastisch afstandschot dat onder de lat insloeg: 0-2. En met die marge konden we iets rustiger voetballen.

Purmerend ging nog aanvallender spelen en daardoor kreeg AFC vanuit de break-out een aantal grote kansen maar de 3e goal viel maar niet: mooie vrije trap van Aram, via binnenkant paal eruit, intikkans voor Julian en Milos.

En dan weet je dat als de tegenstander de aansluitingstreffer kan maken, dat je het dan nog moeilijk gaat krijgen. Gelukkig voor ons was de eindpass bij Purmerend vandaag niet hun beste onderdeel en bleef de nul gehandhaafd. Een verdiend behaald resultaat voor AFC en dus bekeren we verder.

Wie deden het: Flemming ( Man-of-the-Match), Didier ( 1 maal, en wat voor een!), Aram, Edward, Daniel, Julian, Job, Simao, Niels ( 1 maal),Milos,  Lukas ( 65e min. door Guus: de ene keeper vervangt de andere keeper in de spits....). Geblesseerd op de bank : Davy, Jan, Liam, Sander. Geblesseerd/ziek afwezig: Benjamin, Eran, Max. Vakantie: Matthijs en Pieter.

De nieuwe indeling voor de voorjaarscompetitie is bekend. Wij mogen helaas (ruim als 4e geeindigd in de najaarscompetitie) niet in de voorjaars/promotie poule spelen ( KNVB reglement) dus komen we weer 4 dezelfde tegenstanders tegen ( want DSS was wel nr. 5 in onze poule maar heeft niet onze plek in de promotiepoule gekregen want dat is Purmersteyn geworden, de nr. 5 uit de andere hoofdklasse, wat ik ook weer raar vind van de KNVB....).

De eerste kompetitiewedstrijd staat op zondag 19 januari, thuis om 11.00 uur tegen, jawel, DSS.

De training begint weer op dinsdag 7 januari en op zondag 12 spelen we thuis een onderlinge oefenwedstrijd om 11.30 uur, veld 3, tegen de Zon O16-2.

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site