Nieuws - We wisten dat het moeilijk zou worden... - JO16-1

28 november 2019

En nu op woensdagavond de return, uit bij het sterke DCG. Waren we zondag heel dicht bij een gelijkspel, vanavond bleken zij er een paar sterke spelers bij te hebben en het voordeel van een "eigen" scheidsrechter....

Maar AFC speelde de eerste helft heel goed voetbal, gegroepeerd op het middenveld en een goede samenwerking tussen de linies. DCG had het er moeilijk mee en bracht al in de eerste helft 2 wissels in, waarmee ze sterker werden. Het was weer een strijd op het middenveld en voor beide kanten onstonden er weinig kansen. AFC had misschien wel de beste, maar met de rust was het 0-0 en dat gaf de verhoudingen goed weer. Ayoub had wel zijn enkel verzwikt, maar kon blijkbaar toch doorspelen. Ook in de rust wilde hij niet wisselen, maar echt 100 procent was hij niet meer. En op de bank zaten de niet geheel fitte Davy en Simao.

Na rust viel na een kwartier de 1-0 voor DCG, na helaas verkeerd wegwerken van de bal. En enkele minuten daarna werd een overtreding op Didier weggewuifd door de scheidsrechter waardoor er een gat op rechts viel waarvan DCG profiteerde en de 2-0 binnenschoot. Daarmee was het eigenlijk wel gespeeld, want AFC kwam kracht  en loopvermogen tekort om het de tegenstander moeilijk te maken. Wel scoorde de ingevallen Simao even voor tijd nog een zuivere goal maar die werd wegens buitenspel afgekeurd ( en dan vergeten we maar dat onze grensrechter zeker 3 keer voor buitenspel vlagde maar dat werd evenzoveel keer niet door de scheidsrechter overgenomen....) Uiteindelijk, na nog een blessure bij Matthijs en Aram, eindigden we met 10 man en een 3-0 nederlaag.

Het zijn 2 wedstrijden op hoog niveau geweest tegen een uitstekende en sportieve tegenstander, waar wij net iets tekort kwamen.  Jammer, maar we hebben ervan geleerd en kunnen werken aan verbetering. Zowel individueel en ook als team en linies.

Wie deden het: Flemming, Didier, Aram, Liam, Benjamin, Pieter, Edward, Douwe, Ayoub, Matthijs ( 65e min. Simao), Milos. Op de bank Davy en res. keeper Guus.

Op naar as. zondag, thuis tegen ZSGO, aanvang 11.00 uur.

Ps: krijg net via app. een foto door van de enkel-in-het-gips bij Ayoub..... dus meer pech dan aanvankelijk gedacht: sterkte Ayoub! En nu maar afwachten hoe het met Matthijs zijn voet en de kuit van Aram gaat....

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site