Nieuws - Opnieuw: verdiende overwinning! - JO16-1

4 november 2019

De 3e wedstrijd deze week, uit bij Zeeburgia O17-1. Vorig seizoen speelden we in de kompetitie tegen hun O15-1 en wonnen toen ruim. Nu een paar stappen hoger kijken hoe  de krachtsverhoudingen liggen tegen  dit een jaar oudere team.

AFC begon voortvarend en had het meeste balbezit, combineerde er vrolijk op los en kreeg een paar kansen in het eerste kwartier. Maar er was een penalty voor nodig om tot scoren te komen : Milos, 0-1.

Zeeburgia had voorin een paar gevaarlijke spelers maar door de goede veldbezetting aan onze kant kwamen die niet veel aan de bal.

Het duurde tot 10 minuten voor rust toen we , na een mooie slalom van Max, die daarna op tijd afspeelde op de meegelopen Matthijs, de 0-2 konden bijschrijven. En vlak erna, na een hele verre uittrap van de uitstekend keepende Flemming, profiteerde Milos ( ten koste van een bijna kaakfractuur) van aarzeling in de Zeeburgia defensie en liep de 0-3 binnen.

Na rust speelden wij minder zorgvuldig, we gingen meer lopen met de bal, lieten het tempo zakken, schakelden verdedigend niet altijd meer om,  terwijl Zeeburgia meer de lange bal ging spelen en daardoor vaker in de buurt van onze 16 kwamen wat het spelbeeld veranderde. Desalniettemin kregen we nog een paar hele goede mogelijkheden om te scoren.

Uiteindelijk was het in de 70e min. Max met weer zo'n slalom, die de 0-4 maakte. Flemming pakte nog een paar goede ballen en was ook bij corners de baas in de lucht zodat de 0 gehandhaafd bleef. Verdiende overwinning en deze week dus 6 van de 9 te behalen punten in de tas. Goed begin in deze sterke kompetitie!

Wie deden het: Flemming, Didier, Liam, Aram, Benjamin, Pieter ( 50e min. door Simao), Davy ( 41e min. door Edward), Julian, Max ( 1 maal; 2e helft Man-of-the-Match) Matthijs ( 1 maal), Milos ( 2 maal; 1e helft Man-of-the-Match). Op de bank de geblesseerden: Eran, Guus, Jan, Sander.  Spoedig herstel toegewenst .

as. Zondag  10 nov.. uit in Haarlem bij DSS O17-1, aanvang 13.00 uur. En  WOENSdag 13 nov.. thuis de return tegen Zeeburgia, aanvang 18.30 uur. De zondag daarna 17 nov. uit bij SV Diemen O17-1 aanvang 12.00 uur.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site